Fajn Recepty

Vyprážané pirohy

4.7
(24)

Recept: Vyprážané pirohy

Cesto naplníme bryndzou

Vyprážané pirohy v tomto recepte robíme s bryndzou, ale výborné sú aj s kapustou alebo slaným tvarohom.

Suroviny

  • 800 g hladkej múky
  • 3/4 litra kyslého mlieka
  • 1 ČL soli
  • 1/2 kocky droždia
  • 1 kg zemiakov
  • 125 g bryndze
  • Mleté čierne korenie


Postup

  1. Vo väčšej nádobe zmiešame múku, kyslé mlieko, soľ a rozmrvené droždie. Spracujeme cesto.
  2. Podľa potreby pridáme múku alebo mieko. Cesto nemá byť ani riedke ani husté, ale skôr také lepivé.
  3. Cesto necháme trošku odpočinúť, zatiaľ uvaríme zemiaky.
  4. Do vychladnutých zemiakov pridáme bryndzu, štipku mletého čierneho korenia a soli a dobre rozmiešame.
  5. Na pomúčenú doku dáme cesto a rozvaľkáme na cca 0,5 cm plát.
  6. Nakrájame na štvorce asi 4 cm, ktoré plníme zemiakovobryndzovou zmesou pomocou malej lyžičky.
  7. Pirohy zalepíme a vyprážame z oboch strán do zlatista

Počet porcií: 16


Ako sa vám páčil recept?

Hlasujte kliknutím na hviezdičku

Priemerné hodnotenie 4.7 / 5. Počet hlasov: 24

Zatiaľ nikto nehodnotil! Buďte prvý, kto ohodnotí tento recept.

Exit mobile version