Maková bublanina
5 z 5 (100%) 1 hlasov

Recept: Maková bublanina

Poukladáme drobné ovocie Maková bublanina

Suroviny

  • 3 veľké vajcia
  • 1 hrnček kryštálového cukru
  • 2 hrnčeky polohrubej múky
  • 1 kypriaci prášok do pečiva
  • štipka soli
  • 1 šľahačková smotana
  • 4 PL mletého maku
  • 300 g drobného ovocia, mrazené alebo čerstvé




Postup

  1. Plech vymastíme a posypeme hrubou múkou.
  2. Vajcia vymiešame ručne alebo na robote s cukrom do penista.
  3. Primiešame preosiatu múku s práškom do pečiva a štipkou soli.
  4. Nakoniec vmiešame smotanu a mak.
  5. Vylejeme na plech a poukladáme drobné ovocie.
  6. Pečieme na 180°C, horný a spodný ohrev asi 25 – 30 minút.
  7. Môžeme posypať práškovým alebo vanilkovým cukrom.

Počet porcií: 16

[rate]

Komentáre

komentárov