Recept: Vyprážané pirohy

Cesto naplníme bryndzou Pirohy vyformujeme Vyprážané pirohy

Vyprážané pirohy v tomto recepte robíme s bryndzou, ale výborné sú aj s kapustou alebo slaným tvarohom.

Suroviny

  • 800 g hladkej múky
  • 3/4 litra kyslého mlieka
  • 1 ČL soli
  • 1/2 kocky droždia
  • 1 kg zemiakov
  • 125 g bryndze
  • Mleté čierne korenie

Postup

  1. Vo väčšej nádobe zmiešame múku, kyslé mlieko, soľ a rozmrvené droždie. Spracujeme cesto.
  2. Podľa potreby pridáme múku alebo mieko. Cesto nemá byť ani riedke ani husté, ale skôr také lepivé.
  3. Cesto necháme trošku odpočinúť, zatiaľ uvaríme zemiaky.
  4. Do vychladnutých zemiakov pridáme bryndzu, štipku mletého čierneho korenia a soli a dobre rozmiešame.
  5. Na pomúčenú doku dáme cesto a rozvaľkáme na cca 0,5 cm plát.
  6. Nakrájame na štvorce asi 4 cm, ktoré plníme zemiakovobryndzovou zmesou pomocou malej lyžičky.
  7. Pirohy zalepíme a vyprážame z oboch strán do zlatista

Počet porcií: 16

Komentáre a diskusia
https://www.fajnrecepty.sk/wp-content/uploads/pecene-pirohy.jpghttps://www.fajnrecepty.sk/wp-content/uploads/pecene-pirohy-180x180.jpgKucharkaJedlá bez mäsaRecept: Vyprážané pirohy   Vyprážané pirohy v tomto recepte robíme s bryndzou, ale výborné sú aj s kapustou alebo slaným tvarohom. Suroviny 800 g hladkej múky 3/4 litra kyslého mlieka 1 ČL soli 1/2 kocky droždia 1 kg zemiakov 125 g bryndze Mleté čierne korenie Postup Vo väčšej nádobe zmiešame múku, kyslé...Varenie je radosť!