Vyprážané pirohy
Recept: Vyprážané pirohy
Vyprážané pirohy v tomto recepte robíme s bryndzou, ale výborné sú aj s kapustou alebo slaným tvarohom.
Suroviny
- 800 g hladkej múky
- 3/4 litra kyslého mlieka
- 1 ČL soli
- 1/2 kocky droždia
- 1 kg zemiakov
- 125 g bryndze
- Mleté čierne korenie
Postup
- Vo väčšej nádobe zmiešame múku, kyslé mlieko, soľ a rozmrvené droždie. Spracujeme cesto.
- Podľa potreby pridáme múku alebo mieko. Cesto nemá byť ani riedke ani husté, ale skôr také lepivé.
- Cesto necháme trošku odpočinúť, zatiaľ uvaríme zemiaky.
- Do vychladnutých zemiakov pridáme bryndzu, štipku mletého čierneho korenia a soli a dobre rozmiešame.
- Na pomúčenú doku dáme cesto a rozvaľkáme na cca 0,5 cm plát.
- Nakrájame na štvorce asi 4 cm, ktoré plníme zemiakovobryndzovou zmesou pomocou malej lyžičky.
- Pirohy zalepíme a vyprážame z oboch strán do zlatista
Počet porcií: 16