Kuracie mäso v tortille
Recept: Kuracie mäso v tortille
Suroviny
- 400 g kuracích pŕs alebo vykostených stehien
- Soľ
- 1/2 ČL kari korenia
- 1/2 ČL mletej červenej papriky
- Olej
- 1 cibuľa
- 1 Kyslá smotana
- 2 strúčiky cesnaku
- 1 ČL kôpru
- 1 balík tortíll
- Maslo
- Varená ryža
- Petržlenová vňať na ozdobu
Postup
- Pripravíme si mäso – umyjeme a narežeme na kocky, osolíme, pridáme kari a mletú červenú papriku.
- Upražíme na oleji cibuľu,pridáme mäso a dusíme, kým nie je mäso mäkké.
- Medzitým si pripravíme dip zo smotany, prelisovaného cenaku a najemno nakrájaného kôpru. Jemne dosolíme.
- Na panvici popražíme na masle z oboch strám tortilly.
- Tortilly naplníme mäsom, zatočíme.
- Podávame s uvarenou ryžou a kôprovo-cesnakovým dipom. Ozdobíme petržlenovou vňaťou.
Počet porcií: 8