Torta s mascarpone a ovocím
Hodnotenie receptu

Recept: Torta s mascarpone a ovocím

Torta s mascarpone a ovocím

Suroviny

  • Korpus:
  • 100 g horkej čokolády
  • 100 g masla
  • 80 g kryštálového cukru
  • 100 g polohrubej múky (môžete skúsiť aj špaldovú)
  • 1/2 balíka kypriaceho prášku do pečiva
  • 3 vajcia
  • Plnka:
  • Mrazené alebo čerstvé ovocie (maliny, jahody, lesné plody)
  • 1 biela čokoláda
  • 250 ml smotany na šľahanie
  • 250 g mascarpone
  • 1 vanilkový cukor
  • Kyslastý (napr. ríbezľový) lekvár




Postup

  1. Rozpustíme čokoládu s maslom nad parou, pridáme cukor a múku zmiešanú s práškom na pečivo.
  2. Keď zmes vychladne, vmiešame celé vajcia.
  3. Vymastíme tortovú formu a vysypeme hrubou múkou.
  4. Vlejeme masu do formy.
  5. Pečieme pri 180 °C asi 30 minút.
  6. Vo vodnom kúpeli rozpustíme v šľahačkovej smotane bielu čokoládu. Nesmie sa to variť. Necháme v chladničke odložené do druhého dňa.
  7. Do misky dáme mascarpone, šľahačkovú zmes a vanilkový cukor a ponorným mixérom to vymiešame na tuhý krém.
  8. Korpus natrieme lekvárom. Poukladáme ovocie a navrch dáme vymiešaný krém.
  9. Ozdobíme podľa fantázie, napr. posekané mandle, nastrúhanou čokoládou a pod.

Počet porcií: 12

[rate]

Komentáre

komentárov