Torta s mascarpone a ovocím
Recept: Torta s mascarpone a ovocím
Suroviny
Korpus:
- 100 g horkej čokolády
- 100 g masla
- 80 g kryštálového cukru
- 100 g polohrubej múky (môžete skúsiť aj špaldovú)
- 1/2 balíka kypriaceho prášku do pečiva
- 3 vajcia
Plnka:
- Mrazené alebo čerstvé ovocie (maliny, jahody, lesné plody)
- 1 biela čokoláda
- 250 ml smotany na šľahanie
- 500 g mascarpone
- 1 vanilkový cukor
- Kyslastý (napr. ríbezľový) lekvár
Postup
- Rozpustíme čokoládu s maslom nad parou, pridáme cukor a múku zmiešanú s práškom na pečivo.
- Keď zmes vychladne, vmiešame celé vajcia.
- Vymastíme tortovú formu a vysypeme hrubou múkou.
- Vlejeme masu do formy.
- Pečieme pri 180 °C asi 30 minút.
- Vo vodnom kúpeli rozpustíme v šľahačkovej smotane bielu čokoládu. Nesmie sa to variť. Necháme v chladničke odložené do druhého dňa.
- Do misky dáme mascarpone, šľahačkovú zmes a vanilkový cukor a ponorným mixérom to vymiešame na tuhý krém.
- Korpus natrieme lekvárom. Poukladáme ovocie a navrch dáme vymiešaný krém.
- Ozdobíme podľa fantázie, napr. posekané mandle, nastrúhanou čokoládou a pod.
Počet porcií: 12