Fajn Recepty

Babkin guláš

4.7
(6)

Tento recept prešiel viacerými vylepšeniami, kým vznikla táto posledná verzia 🙂
Zásadná dve veci: lečo MUSÍ byť zavarené s olúpanými paradajkami a MUSÍ byť pomixované predtým, ako ide do hrnca.
V detstve mi vadili tie kúsky papriky v omáčke, ale najmä tie šupky z paradajky, ktoré sa v žiadnom prípade nerozvarili. Pre TOTO som tento guláš nemala príliš v láske 🙂
Odkedy si robím lečo sama, babkin guláš milujem. A babkin preto, lebo ho varila moja babka mojej mame, keď bola ešte malá a naša mama nám ho varila tiež a teraz ho my so sestrou varíme našim deťom, lebo je výborný 🙂 Tak dúfam, že bude chutiť aj vám 🙂

Recept: Babkin guláš

Suroviny

  • cca 800 g bravčové karé pokrájané na kocky alebo pásiky
  • 1 väčšia cibuľa
  • Olej
  • Soľ
  • Mletá červená paprika
  • Mleté čierne korenie
  • Vegeta
  • 3 dcl zavárené lečo (doporučujem ho pred použitím rozmixovať ponorným mixérom na hladkú masu)
  • 1-2 dcl mlieka
  • 1-2 PL hladkej múky
  • 1 kelímok smotany na šľahanie


Postup

  1. Na oleji speníme nadrobno pokrájanú cibuľu, pridáme mäso a na prudkom ohni ho opečieme (aby zbelelo).
  2. Pridáme soľ, červenú papriku (kľudne aj 1 PL, nech je to červené), vegetu, korenie, premiešame, podlejeme troškou vody a dusíme domäkka. Počas dusenia občas premiešame a prípadne dolejeme trošku horúcej vody.
  3. Keď je mäso mäkké, vylejeme do hrnca lečo a mlieko. Necháme povrieť na slabom ohni, občas premiešame. Ak sa zdá, že omáčky je málo, pokojne pridáme ešte mlieko.
  4. V hrnčeku si v troške mlieka alebo vody rozmiešame hladkú múku a vylejeme k mäsu. Chvíľu necháme povrieť a na záver už iba zjemníme šľahačkovou smotanou.
  5. Podávame s knedľou.

Počet porcií: 6


Ako sa vám páčil recept?

Hlasujte kliknutím na hviezdičku

Priemerné hodnotenie 4.7 / 5. Počet hlasov: 6

Zatiaľ nikto nehodnotil! Buďte prvý, kto ohodnotí tento recept.

Exit mobile version