Pamätáte si na malé roztomilé cookies z vaječného bielka, ktoré sme ako malé deti vždy radi jedli? Keď zostal vaječný bielok, piekli sa  tieto sladké kvapky – puserlíky. Keď si ich dáte do úst a stlačíte na podnebí, mali by sa jednoducho rozpustiť bez toho, aby vám v ústach zostal pocit cukru alebo bielka. Ak robíte také puserlíky, tak viete, že ste ich urobili správne.

Recept: Koláč z bielka – Puserlíky

Puserlíky

Suroviny

  • 4 vaječné bielky
  • 25 dkg jemného kryštálového cukru


Postup

  1. V šľahači vyšľaháme tuhý sneh z bielkov.
  2. Pridáme polovicu cukru a znovu dobre vyšľaháme.
  3. Do hmoty pridáme druhú polovicu cukru a už len vareškou zapracujeme.
  4. Na papierom vyložený plech lyžicou vyberáme a kladieme úhľadné foremné kôpky (voláme aj pusinky 🙂 ).
  5. Dáme do rúry na 150°C a pečieme až kým puserlíky nezružovejú.

Počet porcií: 4


Ako sa vám páčil recept?
https://www.fajnrecepty.sk/wp-content/uploads/puserliky.jpg?v=1601453156https://www.fajnrecepty.sk/wp-content/uploads/puserliky-180x180.jpg?v=1601453156KucharkaKoláče, zákuskyPamätáte si na malé roztomilé cookies z vaječného bielka, ktoré sme ako malé deti vždy radi jedli? Keď zostal vaječný bielok, piekli sa  tieto sladké kvapky - puserlíky. Keď si ich dáte do úst a stlačíte na podnebí, mali by sa jednoducho rozpustiť bez toho, aby vám v ústach...Kucharka duchaj@duchaj.comAdministratorFajn ReceptyVarenie je radosť!