Fajn Recepty

Čína – Kura po čínsky

4.5
(35)

Tento recept na čínu sa môže robiť z kuraťa, ale aj z morčacieho mäsa alebo bravčového mäsa.

Recept: Kura po čínsky

Suroviny

  • 1 kura
  • 1 PL medu
  • 100 g oleja
  • 150 g hlávkovej kapusty
  • 80 g kukurice
  • 80 g hrášku
  • 60 g cibule (aj viac)
  • Soľ
  • Kari korenie
  • 4 lyžice sójovej omáčky


Postup

  1. Kura vykostíme a mäso pokrájame na rezance.
  2. V hrnci alebo panvici rozpustíme na oleji med. Do karamelu pridáme rezance mäsa a miešajúc opekáme.
  3. Potom pridáme sójovú omáčku, kari korenie, soľ a opekáme ešte 20 minút. Môžeme podlievať vodou, aby nepriháralo. Prikryté občas premiešame.
  4. Potom pridáme na rezance nakrájanú kapustu, hrášok a kukuricu. Chvíľu podusíme.
  5. Na koniec pridáme nakrájanú cibuľu, dobre premiešame. Dáme dole z ohňa a necháme zapariť 10 – 15 minút.
  6. Podávame s ryžou

Počet porcií: 8


Ako sa vám páčil recept?

Hlasujte kliknutím na hviezdičku

Priemerné hodnotenie 4.5 / 5. Počet hlasov: 35

Zatiaľ nikto nehodnotil! Buďte prvý, kto ohodnotí tento recept.

Exit mobile version