Fajn Recepty

Dusené bravčové mäso s fazuľou

4.4
(34)

Recept: Dusené bravčové mäso s fazuľou

Dusené bravčové mäso

Suroviny

  • 500 g bravčového mäsa, napríklad karé, ale môže byť aj mastnejšie, kto obľubuje
  • 1 cibuľa
  • Olej
  • 2 stredné mrkvy
  • 1 konzerva bielej fazule
  • 1/2 paradajky
  • 2 plátky zelenej papriky
  • 1 paradajkový pretlak
  • 2 PL sójovej omáčky
  • Soľ
  • 1 ČL mletej červenej papriky
  • Mleté čierne korenie
  • 1 ČL Solamylu


Postup

  1. Bravčové mäso nakrájame na kocky. Dáme do nádoby a pokvapkáme sójovou omáčkou, osolíme a jemne poprášime mletým čiernym korením. Pridáme mletú červenú papriku, premiešame, a necháme pár minút odstáť.
  2. Zatiaľ si nakrájame cibuľu a na oleji opražíme do sklovita.
  3. Mrkvu očistíme a nakrájame na pol alebo štvrťkrúžky.
  4. Mäso a mrkvu dáme na opraženú cibuľu, dusíme, a keď pustí mäsko trochu šťavy, tak pridáme pretlak a dusíme pod pokrievkou do mäkka. Podľa potreby podlievame vodou.
  5. Keď je mäsko mäkké pridáme fazuľu, nakrájanú paradajku a papriku.
  6. Ešte podusíme cca. 20 minút a potom rozmiešame v chladnej vode Solamyl, pridáme do panvice a necháme prevrieť.
  7. Podľa potreby dosolíme.

Počet porcií: 6


Ako sa vám páčil recept?

Hlasujte kliknutím na hviezdičku

Priemerné hodnotenie 4.4 / 5. Počet hlasov: 34

Zatiaľ nikto nehodnotil! Buďte prvý, kto ohodnotí tento recept.

Exit mobile version