Recept: Filé na paprike
Rybacie filé na paprike je nielen zdravé, tak ako všetky ryby, ale sa aj rýchlo upečie.
Suroviny
- 400 g rybacie filé
- Mlieko
- Citrón
- Soľ
- Mletá sladká červená paprika
- Mletá rasca
- Korenie na ryby
- Maslo
- Olej
Postup
- Filé umyjeme a osušíme. Namočíme do mlieka a necháme pol hodiny postáť.
- Vyberieme z mlieka, jemne vyžmýkame a rozložíme na vymastený pekáč.
- Pokvapkáme citrónovou šťavou. Jemne posolíme. Poprášime mletou paprikou, mletou rascou a korením na ryby. Poukladáme plátky masla, pofŕkame olejom a dáme piecť.
- Pečieme zakryté na 200 °C asi 20 – 30 minút a potom odokryjeme a ešte pečieme – necháme odpariť a zapiecť.
Počet porcií: 8