Mäsová roláda so zeleninou
Hodnotenie receptu

Recept: Mäsová roláda so zeleninou

Huby podusíme so zeleninou Pečieme vo veľkom pekáči Mäsová roláda na bielom tanieri Mäsová roláda so zeleninou

Zhrnutie: Mäsová roláda so zeleninou sa dá spraviť na viacero chutí, jednoducho pridajte ešte naviac také bylinky, aké máte radi.

Suroviny

  • 1 kg mletého mäsa bravčového alebo hovädzieho, môže byť aj mix
  • 1 väčšia mrkva
  • 1 stredná cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 3 väčšie šampiňóny
  • 2 väčšie žemle
  • 200 ml mlieka na namočenie žemlí
  • 1 PL bieleho jogurtu
  • 1 ČL mletej sladkej červenej papriky
  • 1 ČL mletej rasce
  • 2 PL strúhanky
  • 2 vajcia
  • Olej
  • Soľ




Postup

  1. Na oleji orestujeme cibuľu nakrájanú na kocky spolu s na drobno nakrájanou mrkvou a šampiňónmi. Podusíme asi 10 – 15 minút.
  2. V miske zmiešame mäso s paprikou, mletou rascou, soľou, jogurtom, dvomi vajíčkami, strúhankou.
  3. Pridáme k mäsu vychladenú zeleninu s hubami. Tekutinu po dusení nedávame. Opäť premiešame.
  4. Žemle namočíme do mlieka a pridáme jemne vyžmýkané k mäsu. Dôkladne premiešame.
  5. Odložíme postáť do chladničky na 30 minút.
  6. Pekáč vymastíme, dáme tam mäso a vyformujeme pekné valce.
  7. Vrch potrieme olejom, podlejeme vodou a pečieme vrchný aj spodný ohrev na 180 stupňov asi hodinu a pol. Prvú hodinu pečieme zakryté a potom môžeme odokryť a aj mierne zapekať.
  8. Podávame narezané na kolieska so zemiakmi.

Počet porcií: 12

[rate]

Komentáre

komentárov