Bravčové mäso Normandi
5 z 5 (100%) 2 hlasov

Recept: Bravčové mäso Normandi

Nakrájané Normandi na pekáči Normandi mäso Bravčové mäso Normandi

Zhrnutie: Normandi je vynikajúce pečené bravčové mäso. Tento recept sme zdedili ešte po našej babičke, ktorá Normandi často pripravovala a ona sa to tiež naučila od svojej “oma”.

Suroviny

  • 1 kg bravčové karé vcelku
  • Soľ
  • 5 menších strúčikov cesnaku
  • Olej alebo masť
  • Mleté čierne korenie
  • Rasca
  • Mlieko




Postup

  1. Bravčové karé deň predtým, ako ho budeme piecť nasolíme, prešpikujeme cesnakom nakrájaným na plátky a pomastíme (pokvapkáme olejom). Nakoniec poprášime mletým čiernym korením.
  2. Na druhý deň dáme karé na vymastený pekáč, podlejeme horúcou vodou (max 2 deci), navrch dáme rascu a dáme piecť.
  3. Počas pečenia polievame výpekom. Ak treba pridávame vodu.
  4. Hodinu necháme zakryté piecť a potom podlejeme 2 dcl mliekom a ešte prikryté pečieme pol hodiny.
  5. Odokryjeme a pečieme, aby sa to vyparilo na tuk. Stále podlievame.
  6. Nakoniec pripečieme vrch.
  7. Ak je málo šťavy, dáme ešte do horúceho pekáča trošku masla.
  8. Podávame nakrájané na plátky.

Počet porcií: 8

[rate]

Komentáre

komentárov