Fajn Recepty

Hokkaido polievka

4.5
(20)

Hokkaido polievka je hustá a voňavá polievka, ktorá obsahuje veľa vitamínu A. Keďže používanie hokkaido tekvicu a nie maslovú, tak jej chuť je veľmi intenzívna a lahodná. Nie je preto potrebné pridávať veľa rôznych korenín, stačí mleté čierne korenie. Ale ak máte chuť experimentovať, nech sa páči, vyskúšajte aj iné bylinky.

Recept: Polievka z tekvice hokkaido

Suroviny

  • 1 cibuľa
  • 4 mrkvy
  • 2 zemiaky
  • Hokkaido tekvica
  • Olej
  • Soľ
  • Mleté čierne korenie
  • 1 šľahačková smotana
  • Slnečnicové semiačka


Postup

  1. Cibuľu nakrájame na kocky a dáme do hrnca speniť na olej.
  2. Pridáme mrkvu nakrájanú na kolieska a zemiaky nakrájané na kocky.
  3. Hokkaido tekvicu zbavíme šupky, potom ju rozrežeme na polovice a lyžicou vydlabeme dužinu s jadierkami. Nakrájame je na menšie časti.
  4. Nakrájanú tekvicu pridáme do hrnca a zalejeme vodou. Pridáme soľ a mleté čierne korenie. Varíme, kým zelenina nezmäkne.
  5. Potom odstavíme z plameňa a zeleninu rozmixujeme.
  6. Dáme opäť na plameň a pridáme smotanu. Necháme pár minút vrieť.
  7. Hokkaido polievku podávame posypanú so slnečnicovými semiačkami.

Počet porcií: 8


Pozrite si video recept, ako sa robí polievka z tekvice hokkaido

Ako sa vám páčil recept?

Hlasujte kliknutím na hviezdičku

Priemerné hodnotenie 4.5 / 5. Počet hlasov: 20

Zatiaľ nikto nehodnotil! Buďte prvý, kto ohodnotí tento recept.

Exit mobile version