Fajn Recepty

Kalerábová polievka s haluškami

4.2
(183)

Táto polievka chutí ako v najlepšej francúzskej reštaurácii. A pritom je to naša slovenská kalerábová polievka s haluškami. Určite vyskúšajte, nebudete ľutovať. Halušky sú výborné a aj polievku zahustia. Ja ich niekedy robím aj z dvojnásobnej dávky.

Recept: Kalerábová polievka s haluškami

Suroviny

  • 2 veľké kaleráby
  • 2-3 zemiaky
  • 1 cibuľa
  • Olej
  • Maslo
  • Mleté čierne korenie
  • 1 kopcovitá ČL Vegety
  • Soľ
  • 1,5 dcl detskej krupice
  • 1 vajce
  • Petržlenová vňať


Postup

  1. Kaleráb aj zemiaky očistíme a nakrájame na kocky.
  2. Cibuľu nakrájame na kocky a dáme do hrnca na olej a maslo. Masla dáme plátok asi tak 2 – 3 milimetre. Chvíľku podusíme, a keď začne cibuľa vädnúť pridáme kaleráb a zemiaky. Podusíme asi 10 – 15 minút, sem tam premiešame.
  3. Poprášime mletým čiernym korením a zalejeme vodou. Pridáme Vegetu a soľ. Privedieme do varu a varíme na malom plameni, kým zelenina nezmäkne.
  4. Pripravíme si cesto na halušky: Dáme zovrieť 1 a pol deci vody, dáme do nej soľ a 1 čajovú lyžicu masla. Odstavíme z plameňa a pridáme 1 a pol deci detskej krupice. Miešame, aby vznikla hustá masa. Necháme chvíľu vychladnúť a potom pridáme 1 celé vajce. Opäť dobre premiešame, aby sa vajce riadne zapracovalo. Halušky nahádžeme do kalerábovej polievky lyžicou alebo môžeme aj spraviť medzi dlaňami šúľok, z ktorého otrhávame halušky.
  5. Pridáme do kalerábovej polievky petržlenovú vňať a necháme aspoň 5 minút prevrieť, kým sa halušky neuvaria.

Počet porcií: 8


Ako sa vám páčil recept?

Hlasujte kliknutím na hviezdičku

Priemerné hodnotenie 4.2 / 5. Počet hlasov: 183

Zatiaľ nikto nehodnotil! Buďte prvý, kto ohodnotí tento recept.

Exit mobile version