Fajn Recepty

Lahodný karfiol na mozoček

4.4
(73)

Karfiol na mozoček je príjemné a chutné jedlo, ktoré uvaríte za korunu. Samozrejme, keď je ten karfiol v akcii 🙂
Čo sa týka korenia, netreba to preháňať, dokoreniť sa dá aj na tanieri. Skúšali sme do karfiolu na mozoček použiť aj iné korenie, napríklad kari, ale nebolo to ono. Tiež sme skúšali pridať huby, niekomu by to možno chutilo viac, nám menej. Proste klasický recept na karfiol ako mozoček je najlepší. Vymýšľať ale môžete s prílohami, okrem uhorky môže byť napríklad čalamáda, paradajkový šalát alebo na čo máte práve chuť. Ani čerstvé nakrájané paradajky nechutia zle.

Recept: Karfiol na mozoček

Karfiol sa dá upravovať na veľa spôsobov. Ponúkame Vám jednu lahôdku, a síce recept na karfiol ako mozoček.

Suroviny

  • 1 stredný karfiol
  • 1 cibuľa
  • Olej alebo masť
  • 4 vajcia
  • Mleté čierne korenie
  • Soľ
  • Nasekaná petržlenová vňať


Postup

  1. Najskôr karfiol očistíme, umyjeme a rozoberieme na rúžičky, ktoré dáme variť
  2. Cibuľu očistíme, nakrájame na kocky a opražíme.
  3. Keď je karfiol mäkký, tak ho nakrájame na malé časti a dáme k cibuli.
  4. Pridáme soľ, korenie a vajcia a dusíme, kým sa vajcia neudusia (nezhustnú) na masu ako je praženica.
  5. Vmiešame nasekanú petržlenovú vňať a karfiol na mozoček je hotový.
  6. Podávame s chlebom alebo varenými zemiakmi. Vhodná je aj kyslá uhorka.

Počet porcií: 8


Ako sa vám páčil recept?

Hlasujte kliknutím na hviezdičku

Priemerné hodnotenie 4.4 / 5. Počet hlasov: 73

Zatiaľ nikto nehodnotil! Buďte prvý, kto ohodnotí tento recept.

Exit mobile version