Recept: Maková bublanina
Suroviny
- 3 veľké vajcia
- 1 hrnček kryštálového cukru
- 2 hrnčeky polohrubej múky
- 1 kypriaci prášok do pečiva
- štipka soli
- 1 šľahačková smotana
- 4 PL mletého maku
- 300 g drobného ovocia, mrazené alebo čerstvé
Postup
- Plech vymastíme a posypeme hrubou múkou.
- Vajcia vymiešame ručne alebo na robote s cukrom do penista.
- Primiešame preosiatu múku s práškom do pečiva a štipkou soli.
- Nakoniec vmiešame smotanu a mak.
- Vylejeme na plech a poukladáme drobné ovocie.
- Pečieme na 180°C, horný a spodný ohrev asi 25 – 30 minút.
- Môžeme posypať práškovým alebo vanilkovým cukrom.
Počet porcií: 16