Recept: Mäsová roláda so zeleninou
Mäsová roláda so zeleninou sa dá spraviť na viacero chutí, jednoducho pridajte ešte naviac také bylinky, aké máte radi.
Suroviny
- 1 kg mletého mäsa bravčového alebo hovädzieho, môže byť aj mix
- 1 väčšia mrkva
- 1 stredná cibuľa
- 2 strúčiky cesnaku
- 3 väčšie šampiňóny
- 2 väčšie žemle
- 200 ml mlieka na namočenie žemlí
- 1 PL bieleho jogurtu
- 1 ČL mletej sladkej červenej papriky
- 1 ČL mletej rasce
- 2 PL strúhanky
- 2 vajcia
- Olej
- Soľ
Postup
- Na oleji orestujeme cibuľu nakrájanú na kocky spolu s na drobno nakrájanou mrkvou a šampiňónmi. Podusíme asi 10 – 15 minút.
- V miske zmiešame mäso s paprikou, mletou rascou, soľou, jogurtom, dvomi vajíčkami, strúhankou.
- Pridáme k mäsu vychladenú zeleninu s hubami. Tekutinu po dusení nedávame. Opäť premiešame.
- Žemle namočíme do mlieka a pridáme jemne vyžmýkané k mäsu. Dôkladne premiešame.
- Odložíme postáť do chladničky na 30 minút.
- Pekáč vymastíme, dáme tam mäso a vyformujeme pekné valce.
- Vrch potrieme olejom, podlejeme vodou a pečieme vrchný aj spodný ohrev na 180 stupňov asi hodinu a pol. Prvú hodinu pečieme zakryté a potom môžeme odokryť a aj mierne zapekať.
- Podávame narezané na kolieska so zemiakmi.
Počet porcií: 12