Fajn Recepty

Mäsové guľky v paradajkovej omáčke

4.5
(53)

Mäsové guľky v paradajkovej omáčke je totožný recept ako plnená paprika, len sa mleté mäso nedáva do papriky, ale formujú sa mäsové guľky. Ryžu použite určite guľatozrnnú, s dlhozrnnou nemám dobré skúsenosti.

Recept: Mäsové guľky v paradajkovej omáčke

Suroviny

  • Olej alebo masť
  • 2 Cibule
  • 100 – 150 g ryže
  • 500 g mletého bravčového mäsa
  • 1 vajce
  • Soľ
  • Mleté čierne korenie
  • 1 PL hladkej múky
  • Paradajkový pretlak, 500 ml PET balenie
  • Cukor
  • 1 zelená paprika


Postup

  1. Na oleji speníme na kocky nakrájanú 1 malú cibuľu. Pridáme ryžu a pár minút popražíme. Podlejeme rovnakým množstvom vody, osolíme, a uvaríme do polomäkka. Určite nedávame dva krát toľko vody, ako keď sa ryža varí ako príloha. Necháme aspoň trochu vychladnúť.
  2. Ryžu pridáme k mletému mäsu, dáme aj vajce, soľ a mleté čierne korenie. Môžete dať aj medzi prsty majoránu, ja nedávam. Dobre premiešame a spravíme mäsové guľky asi tak 4 cm v priemere.
  3. Na masti alebo oleji spravíme svetlú cibuľovú zápražku. Zalejeme vodou a pridáme pretlak, soľ a cukor. Pridáme mäsové guľky a 1 zelenú papriku bez jaderníka, očistenú, rozkrojenú na 2 polovice.
  4. Varíme aspoň hodinu, kým sa mäso neuvarí.
  5. Ak je paradajková omáčka riedka, môžeme ju zahustiť tak, že dáme do studenej vody múku, rozmiešame a pridáme do omáčky.
  6. Odstavíme, a ak treba, tak dochutíme soľou alebo cukrom.
  7. Podávame s knedľou alebo zemiakmi, prípadne chlebom.

Počet porcií: 8


Ako sa vám páčil recept?

Hlasujte kliknutím na hviezdičku

Priemerné hodnotenie 4.5 / 5. Počet hlasov: 53

Zatiaľ nikto nehodnotil! Buďte prvý, kto ohodnotí tento recept.

Exit mobile version