O tom že talianske rizotá sú vďaka svojej chuti a pestrosti slávne na celom svete niet pochýb. Ale ani naše slovenské rizoto, čo sa týka chuti, v ničom nezaostáva. Z lokálneho mäska a lokálnej zeleniny navaríte lahodný pokrm, ktorý môžete podávať tak na obed ako aj na večeru. Vhodnou prílohou je svieži šalát z čerstvej zeleniny.

Recept: Slovenské rizoto

Slovenské rizoto

Suroviny

  • 1 väčšia a 1 menšia cibuľa
  • Olej
  • 1 ČL Mletá červená paprika
  • 500 g bravčového karé
  • 1 strúčik cesnaku
  • Mleté čierne korenie
  • Soľ
  • 1 stredná až väčšia mrkva
  • 100 ml mrazeného hrachu
  • 250 ml ryže
  • Medzi prsty majoránky


Postup

  1. Väčšiu cibuľu nakrájame na kocky a dáme na plameň podusiť na oleji do sklovita.
  2. Pridáme mletú červenú papriku a pomiešame.
  3. Pridáme karé nakrájané na menšie kocky, osolíme, jemne pokoreníme a pridáme pretlačený cesnak. Prikryté dusíme, kým mäso nezmäkne. Podľa potreby podlievame vodou.
  4. Keď je mäso mäkké, tak do druhej nádoby dáme popražiť malú cibuľu. Pridáme mrkvu nakrájanú na polkolieska alebo štvrťkoliesa a cca 5 minút podusíme.
  5. Pridáme hrach a premytú ryžu. Chvíľu miešame, a keď sa začne ryža prichytávať o dno, tak zalejeme 250 ml vody a osolíme.
  6. Varíme, kým sa voda nevstrebe, a potom ryžu preložíme do hrnca s mäsom. Opäť pridáme 250 ml vody a medzi prsty majoránky.
  7. Necháme na malom plameni, kým nie je ryža úplne uvarená.

Počet porcií: 8


Ako sa vám páčil recept?
https://www.fajnrecepty.sk/wp-content/uploads/slovenske-rizoto.jpghttps://www.fajnrecepty.sk/wp-content/uploads/slovenske-rizoto-180x180.jpgKucharkaJedlá z mäsaO tom že talianske rizotá sú vďaka svojej chuti a pestrosti slávne na celom svete niet pochýb. Ale ani naše slovenské rizoto, čo sa týka chuti, v ničom nezaostáva. Z lokálneho mäska a lokálnej zeleniny navaríte lahodný pokrm, ktorý môžete podávať tak na obed ako aj na večeru. Vhodnou...Kucharka duchaj@duchaj.comAdministratorFajn ReceptyVarenie je radosť!