Pečená kačka sa môže podávať aj so zemiakmi či ryžou, ale najlepšia je s našou dusenou kapustou a domácou knedľou.
Recept: Pečená kačka s dusenou kapustou
Suroviny
- Cca. 2,5 kg kačka
- Soľ
- Celá rasca
- Med
- Mlieko
Postup
- Deň pred pečením kačku dobre vyumývame, nasolíme zvnútra aj z vonu a posypeme rascou.
- Dáme do nádoby v ktorej sa bude piecť a necháme celú noc v chladničke odstáť.
- Kto sa prvý ráno zobudí, dá kačku do rúry a zakryté pečieme pomaly na 120°C 3 hodiny, vrchný aj spodný ohrev.
- Po 3 hodinách kačku otočíme, natrieme jemne medom a dáme na 180°C. Podlievame podľa potreby.
- Po 1 hodine opäť kačku otočíme, aj druhú stranu jemne potrieme medom a pečieme ďalej a podlievame.
- Na konci odokryjeme, polejeme troškou mlieka a necháme dopiecť do zlatista odokryté. Polievame výpekom a sledujeme, lebo ku koncu sa rýchlo zapeká.
Počet porcií: 8