Bábovka
4.6 z 5 (92%) 5 hlasov

Bábovka, ktorá chutí ráno, na obed aj večer.

Recept: Bábovka

Bábovka Nakrájaná bábovka

Suroviny

  • 5 vajec
  • 250 g polohrubej múky
  • 250 g práškového cukru
  • 1 vanilkový cukor
  • 100 ml oleja
  • 100 ml mlieka
  • 1 kypriaci prášok do pečiva
  • Soľ
  • 1PL kakaa alebo granka

Postup

  1. Žĺtka vymiešame s práškovým a vanilkovým cukrom do peny. Ja používam robot, ale dá sa aj ručne.
  2. Pridáme mlieko a premiešame.
  3. Pridáme preosiatu múku s kypriacim práškom do pečiva. Opäť premiešame.
  4. Pridáme olej a nakoniec sneh vymiešaný z bielkov a štipky soli.
  5. Formu na bábovku vymastíme  vysypeme múkou.
  6. Polovicu hmoty vylejeme do formy. Do druhej polovice vmiešme kakao alebo granko a vylejeme do formy.
  7. Pečieme na 180 °C približne 45 minút.
  8. Po vychladnutí bábovku vyklopíme z formy a môžeme podávať.

Počet porcií: 12

Komentáre a diskusia
https://www.fajnrecepty.sk/wp-content/uploads/nakrajana-babovka.jpghttps://www.fajnrecepty.sk/wp-content/uploads/nakrajana-babovka-180x180.jpgKucharkaKoláče, zákuskyBábovka, ktorá chutí ráno, na obed aj večer. Recept: Bábovka Suroviny 5 vajec 250 g polohrubej múky 250 g práškového cukru 1 vanilkový cukor 100 ml oleja 100 ml mlieka 1 kypriaci prášok do pečiva Soľ 1PL kakaa alebo granka Postup Žĺtka vymiešame s práškovým a vanilkovým cukrom do peny. Ja...Varenie je radosť!