Bábovka
4.7 z 5 (93.33%) 3 hlasov

Bábovka, ktorá chutí ráno, na obed aj večer.

Recept: Bábovka

Bábovka Nakrájaná bábovka

Suroviny

  • 5 vajec
  • 250 g polohrubej múky
  • 250 g práškového cukru
  • 1 vanilkový cukor
  • 100 ml oleja
  • 100 ml mlieka
  • 1 kypriaci prášok do pečiva
  • Soľ
  • 1PL kakaa alebo granka




Postup

  1. Žĺtka vymiešame s práškovým a vanilkovým cukrom do peny. Ja používam robot, ale dá sa aj ručne.
  2. Pridáme mlieko a premiešame.
  3. Pridáme preosiatu múku s kypriacim práškom do pečiva. Opäť premiešame.
  4. Pridáme olej a nakoniec sneh vymiešaný z bielkov a štipky soli.
  5. Formu na bábovku vymastíme  vysypeme múkou.
  6. Polovicu hmoty vylejeme do formy. Do druhej polovice vmiešme kakao alebo granko a vylejeme do formy.
  7. Pečieme na 180 °C približne 45 minút.
  8. Po vychladnutí bábovku vyklopíme z formy a môžeme podávať.

Počet porcií: 12

[rate]

Komentáre

komentárov