Pečená kačka
4.5 z 5 (90%) 2 hlasov

Pečená kačka sa môže podávať aj so zemiakmi či ryžou, ale najlepšia je s dusenou kapustou a domácou knedľou.

Recept: Pečená kačka s dusenou kapustou

Pečená kačka Pečená kačka s kapustou

Suroviny

  • Cca. 2,5 kg kačka
  • Soľ
  • Celá rasca
  • Med
  • Mlieko




Postup

  1. Deň pred pečením kačku dobre vyumývame, nasolíme zvnútra aj z vonu a posypeme rascou.
  2. Dáme do nádoby v ktorej sa bude piecť a necháme celú noc v chladničke odstáť.
  3. Kto sa prvý ráno zobudí, dá kačku do rúry a zakryté pečieme pomaly na 120°C 3 hodiny, vrchný aj spodný ohrev.
  4. Po 3 hodinách kačku otočíme, natrieme jemne medom a dáme na 180°C. Podlievame podľa potreby.
  5. Po 1 hodine opäť kačku otočíme, aj druhú stranu jemne potrieme medom a pečieme ďalej a podlievame.
  6. Na konci odokryjeme, polejeme troškou mlieka a necháme dopiecť do zlatista odokryté. Polievame výpekom a sledujeme, lebo ku koncu sa rýchlo zapeká.

Počet porcií: 8

[rate]

Komentáre

komentárov