Fajn Recepty

Pizza slimáky z lístkového cesta

4.7
(36)

Pozrite si videorecept (na konci článku) alebo aj normálny recept na pizza slimáky z lístkového cesta. Ak hľadáte rýchly recept na tieto senzačné jednohubky, tak ste práve našli. Naše sú v štýle pizza. A hoci robievame doma slimáky aj na sladko či na slano, tieto sa mi zdajú najlepšie. Tento recept mám rada aj preto, lebo s lístkovým cestom sa veľmi dobre pracuje.

Recept: Pizza slimáky z lístkového cesta

Suroviny

  • Lístkové cesto
  • Mäkký syr
  • 2 PL paradajkového pretlaku alebo kečupu
  • Medzi prsty oregana alebo provensálskych bylín
  • Šunka


Postup

  1. Najskôr si pripravíme lístkové cesto. Ak sme nekúpili už vyvaľkané, tak ho vyvaľkáme na papieri alebo pomúčenej doske na cca 2 milimetrovú hrúbku. Tenšie veľmi nie, lebo ho budeme natierať syrom a neskôr aj rolovať.
  2. Cesto natrieme mäkkým syrom. Ja si syr vyberiem dopredu z chladničky, nech je pri natieraní cesta mäkký, a tiež nech sa lístkové cesto náhodou nepretrhne. Na jednom kraji (na širšom) necháme asi 1 cm nenatretý. To je dobré na to, že keď budeme cesto rolovať, tak tam sa nám cesto na rolke pekne spojí.
  3. Na syr natrieme paradajkový pretlak alebo kečup.
  4. Jemne poprášime oreganom alebo provensálskymi bylinami. Môžete vyskúšať pol cesta jedným a druhú polovicu cesta druhým korením. Aspoň uvidíte, čo vám viac chutí 🙂 .
  5. Nakoniec na cesto poukladáme šunku.
  6. Cesto stočíme do rolky.
  7. Rolku nakrájame na asi 1 cm hrubé kolieska. Tie ukladáme na plech s papierom na pečenie. Ak sa nám kolieska počas krájania mierne zdeformujú, tak nevadí. Lístkové cesto počas pečenia krásne napuchne a upečené slimáky sú pekne okrúhle.
  8. Pečieme vo vopred predhriatej teplovzdušnej rúre na 160 °C asi 20 – 30 minút, kým nezačnú slimáky hnednúť.

Počet porcií: 24


Je na slimáky lepšie lístkové cesto chladené alebo mrazené?

No najlepšie je domáce 🙂 . Ale keď už z obchodu, tak odporúčam chladené. Ak si kúpite mrazené, tak je potrebné ho vybrať v dostatočnom časovom predstihu, aby pekne rozmrzlo a pri vaľkaní nám nerobilo problémy. Ja mám z obchodu najradšej chladené, čo už je vyvaľkané na papieri. Nemusím použiť dosku, nemúčim zbytočne, a ani nemusím dosku umývať.

Prajeme vám dobrú chuť!

Ako sa vám páčil recept?

Hlasujte kliknutím na hviezdičku

Priemerné hodnotenie 4.7 / 5. Počet hlasov: 36

Zatiaľ nikto nehodnotil! Buďte prvý, kto ohodnotí tento recept.

Exit mobile version