Fajn Recepty

Praženica z čerstvých húb

4.5
(51)

Recept: Praženica z húb

Hubova prazenica

Hubovú praženicu môžeme robiť aj zo šampiňónov alebo hlivy, ale nám viac chutí z čerstvo nazbieraných lesných húb. Huby v lese radi zbierame a tak ako všetci hubári máme aj my nesmiernu radosť, keď sa hubačka vydarí. No a okrem tej radosti máme radi rôzne hubové špeciality, ktoré si z úlovku pripravujeme. Tak ako je napríklad v tomto recepte. Praženica z húb sa ale môže pripraviť aj z hlivy alebo šampiňónov, teda húb, ktoré kúpite v obchode. Napríklad vtedy, keď nie je sezóna alebo jednoducho nerastú 🙂 .

Suroviny

  • Huby
  • Olej
  • 1 stredné cibuľa
  • 1/2 ČL mletej červenej papriky
  • Mleté čierne korenie
  • Mletá alebo drvená rasca
  • 1/2 PL masla
  • Vajcia


Postup

  1. Huby očistíme a narežeme na menšie časti, ja krájam na plátky.
  2. Na oleji podusíme cibuľu nakrájanú na kocky. Pridáme mletú červenú papriku a krátko pomiešame.
  3. Dáme na cibuľu huby, poprášime jemne korením, pridáme aj rascu. Dusíme a podľa potreby podlievame vodou.
  4. Keď sú huby udusené, tak pridáme maslo. Po roztopení masla pridáme vajcia a osolíme.
  5. Miešame, kým nie je hubová praženica hotová.

Počet porcií: 4


Video recept ako sa robí hubová praženica

Huby nielen radi zbierame, ale ich aj pripravujeme na rôzne spôsoby. Praženica z čerstvých húb je síce veľmi jednoduchý recept, ale veríme, že náš video recept vám spraví radosť a radi si ho pozriete na Youtube. Budeme radi, ak nám napíšete komentár (napríklad, či vám chutí viac zo suchohríbov či z kuriatok) alebo sa prihlásite na odber. Ak by ste mali chuť na polievku z húb tak sa inšpirujte receptom na polievku z čerstvých húb. Taktiež vám odporúčame vyskúšať bravčové mäso na hubách, je to fantastický obed alebo aj sýta večera.

 

Ako sa vám páčil recept?

Hlasujte kliknutím na hviezdičku

Priemerné hodnotenie 4.5 / 5. Počet hlasov: 51

Zatiaľ nikto nehodnotil! Buďte prvý, kto ohodnotí tento recept.

Exit mobile version