Fajn Recepty

Praženica

Preženica
4.8
(13)

Patrilo by sa povedať, že pravá praženica sa robí výlučne na masle, tak ako je to uvedené v tomto recepte. Každý, kto praženicu jedol vo Francúzku vie, o čom píšem. – Toto nám napísala pani Gabika. A my s ňou veľmi radi súhlasíme.

Recept: Praženica

Suroviny

  • 1/2 PL masla
  • 6 vajec
  • Soľ


Postup

  1. Na panvici roztopíme a rozhorúčime maslo. Dáme pozor aby sme neprepálili.
  2. Vajcia rozbijeme do misky.
  3. Keď je maslo rozpálené, vajcia vylejeme do panvice. Rovnomerne osolíme.
  4. Na stíšenom plameni premiešavame. Kontrolujeme, kedy sa praženica dorobí.
  5. Z panvice ihneď servírujeme, lebo by praženica na panvici, ktorá je stále rozhorúčená, zbytočne stvrdla.
  6. Podávame s pečivom a oblohou zo zeleniny, kyslých uhoriek, čalamády a pod.

Počet porcií: 2


Ako sa vám páčil recept?

Hlasujte kliknutím na hviezdičku

Priemerné hodnotenie 4.8 / 5. Počet hlasov: 13

Zatiaľ nikto nehodnotil! Buďte prvý, kto ohodnotí tento recept.

Exit mobile version