Fajn Recepty

Talianske cestoviny s paradajkami a cuketou

4.6
(35)

Talianske cestoviny s paradajkami a cuketou zvyknem pripravovať z cestovín fusilli, čo sú také stočené špirálky, ale robila som to už aj z iných, a chuť bola samozrejme rovnaká. Dokonca raz som mala kadejaké zvyšky rôznych cestovín, tak čo myslíte, čo som uvarila? Jasné, boli to talianske cestoviny s paradajkami a cuketou. 🙂 Len pridám radšej jedno upozornenie, keby ste mali podobný nápad, každý druh cestovín je potrebné uvariť osobitne. Ak by sme varili v jednom hrnci, tak by sa mohlo stať, že niektoré sú rozvarené, a niektoré ešte nedovarené.

Recept: Talianske cestoviny s paradajkami a cuketou

Suroviny

  • Olivový olej
  • 2 mladé cibuľky, aj so zelenou stonkou
  • 2 menšie cukety, tak maximálne do 1 kg
  • Soľ
  • Provensálske byliny
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 6 paradajok
  • 400 – 500 gramov cestovín
  • Syr balkánskeho typu
  • Pár lístkov čerstvej bazalky


Postup

  1. Na panvici rozohrejeme olivový olej a pridáme jednu jarnú cibuľku nakrájanú na tenké kolieska. Taktiež pridáme zelenú stonku z cibule (póry), aj tú nakrájame na kolieska. Dusíme a premiešavame, až kým cibuľa nezvädne.
  2. Ak máme cuketu z obchodu, tak ju ošúpeme, ak domácu, tak len dobre vyumývame. Odkrojíme konce so stopkou a na uhorkovom strúhadle nakrájame na kolieska. Ak sú cukety staršie a širšie, môžeme pred krájaním rozkrojiť na polky alebo štvrtiny.
  3. Nakrájanú cuketu pridáme k cibuli. Osolíme, pridáme medzi prsty provensálskych bylín a pretlačený cesnak. Pár minút odokrytá dusíme.
  4. Zatiaľ si nakrájame paradajky na menšie časti. Pridáme do panvice a ďalej dusíme, kým nie je cuketa mäkká. To nebude trvať dlho, stačí pár minút.
  5. Ďalej si uvaríme cestoviny v slanej vode. Po uvarení vodu zlejeme a pridáme lyžicu olivového oleja. Dobre premiešame.
  6. Pripravíme si: syr balkánskeho typu nakrájame na kocky, jarnú cibuľku na kolieska a lístky čerstvej bazalky na menšie časti.
  7. Servírujeme tak, že na tanier naložíme cestoviny, na ne dáme zeleninovú zmes a na vrch dáme syr, cibuľku a bazalku. Ako vidíte na našej fotke 🙂

Počet porcií: 8


Prajeme Vám dobrú chuť!

Ako sa vám páčil recept?

Hlasujte kliknutím na hviezdičku

Priemerné hodnotenie 4.6 / 5. Počet hlasov: 35

Zatiaľ nikto nehodnotil! Buďte prvý, kto ohodnotí tento recept.

Exit mobile version