Fajn Recepty

Vyprážaný losos

4.4
(50)

Vyprážaný losos sa najlepšie pripavuje, ak je ryba mrazená. Potom sa losos dá dobre nakrájať a nerozpadáva sa pri obaľovaní.

Recept: Vyprážaný losos

Suroviny

  • 500 g losos
  • 3 vajíčka
  • Mlieko
  • Hladká múka
  • Strúhanka
  • Olej na vyprážanie
  • Soľ
  • Citrón


Postup

  1. Lososa umyjeme, zbavíme kože a nakrájame na menšie kúsky.
  2. Jemne z obidvoch strán nasolíme.
  3. Vajíčka vymiešame s troškou mlieka a soľou. Pripravíme si do osobitných tanierov hladkú múku a strúhanku.
  4. Lososové filety klasicky obalíme v trojobale – hladká múka, vajíčko a strúhanka.
  5. Na panvici rozpálime olej a opatrne vkladáme jednotlivé kúsky. Tesne pred vložením ich ešte raz namočíme vo vajíčku.
  6. Pomaly opekáme z oboch strán do zlatista.
  7. Vyprážaný losos podávame so zemiakmi alebo zemiakovým šalátom.

Počet porcií: 4


Pozrite sa, ako na to

Tento recept je síce jednoduchý, ale ak si ho chcete aj pozrieť, nech sa páči. Pozrite si aj ďalšie recepty ny youtube kanáli FajnRecepty.

Ako sa vám páčil recept?

Hlasujte kliknutím na hviezdičku

Priemerné hodnotenie 4.4 / 5. Počet hlasov: 50

Zatiaľ nikto nehodnotil! Buďte prvý, kto ohodnotí tento recept.

Exit mobile version