Fajn Recepty

Bryndzové halušky

4.9
(14)

Recept na bryndzové halušky nesmie chýbať ani na stránke Fajn Recepty. Tieto halušky sú robené podľa osvedčeného a vyskúšaného receptu klasickým sádzaním do vriacej vody. Môžete ale použiť aj haluškár, budú síce vyzerať trošku inak, ale chutiť budú rovnako.

Recept: Bryndzové halušky

Suroviny

  • 750 g zemiakov
  • polohrubá múka
  • 1 – 2 ČL soli
  • 250g bryndze
  • 15 – 20 dkg slaniny


Postup

  1. Zemiaky umyjeme, potom očistíme a na strúhadle nastrúhame na kašu.
  2. Pomocou naberačky zo zemiakovej masy odoberieme čo najviac šťavy. Nebude treba dať veľa múky a halušky budú lepšie.
  3. Potom pridáme soľ a za stáleho miešania pridávame toľko múky, aby vznikla neriedka masa.
  4. Do veľkého hrnca dáme zovrieť osolenú vodu.
  5. Halušky sádžeme do vriacej vody pomocou lopára a noža alebo pomocou haluškára. Najprv dáme iba zopár, aby sme videli, či sa nerozvárajú. Ak áno, treba ešte pridať múky a opäť dôkladne premiešať.
  6. Necháme variť 10-15 minút.
  7. Medzitým si slaninu nakrájame na kocky a upražíme škvarky.
  8. Uvarené halušky precedíme cez sitko, opláchneme letnou vodou, aby sa nelepili a dáme do nádoby. Pridáme bryndzu, 2 PL výpeku zo škvariek a premiešame.
  9. Podávame so škvarkami podľa chuti.

Počet porcií: 8


Ako sa vám páčil recept?

Hlasujte kliknutím na hviezdičku

Priemerné hodnotenie 4.9 / 5. Počet hlasov: 14

Zatiaľ nikto nehodnotil! Buďte prvý, kto ohodnotí tento recept.

Exit mobile version