4.8
(5)

Recept na bryndzové halušky nesmie chýbať ani na stránke Fajn Recepty. Tieto halušky sú robené podľa osvedčeného a vyskúšaného receptu klasickým sádzaním do vriacej vody. Môžete ale použiť aj haluškár, budú síce vyzerať trošku inak, ale chutiť budú rovnako.

Recept: Bryndzové halušky

Halušky s bryzdzou

Suroviny

  • 750 g zemiakov
  • polohrubá múka
  • 1 – 2 ČL soli
  • 250g bryndze
  • 15 – 20 dkg slaniny


Postup

  1. Zemiaky umyjeme, potom očistíme a na strúhadle nastrúhame na kašu.
  2. Pomocou naberačky zo zemiakovej masy odoberieme čo najviac šťavy. Nebude treba dať veľa múky a halušky budú lepšie.
  3. Potom pridáme soľ a za stáleho miešania pridávame toľko múky, aby vznikla neriedka masa.
  4. Do veľkého hrnca dáme zovrieť osolenú vodu.
  5. Halušky sádžeme do vriacej vody pomocou lopára a noža alebo pomocou haluškára. Najprv dáme iba zopár, aby sme videli, či sa nerozvárajú. Ak áno, treba ešte pridať múky a opäť dôkladne premiešať.
  6. Necháme variť 10-15 minút.
  7. Medzitým si slaninu nakrájame na kocky a upražíme škvarky.
  8. Uvarené halušky precedíme cez sitko, opláchneme letnou vodou, aby sa nelepili a dáme do nádoby. Pridáme bryndzu, 2 PL výpeku zo škvariek a premiešame.
  9. Podávame so škvarkami podľa chuti.

Počet porcií: 8


Ako sa vám páčil recept?

Hlasujte kliknutím na hviezdičku

Priemerné hodnotenie 4.8 / 5. Počet hlasov: 5

Zatiaľ nikto nehodnotil! Buďte prvý, kto ohodnotí tento recept.

Sme šťastní, že sa vám recept páči

Sledujte nás na YouTube či Facebooku

Je nám ľúto, že tento recept nebol pre vás užitočný!

Poďme vylepšiť tento recept!

Povedzte nám, ako to môžeme zlepšiť? Alebo pridajte váš obľúbený recept!

https://www.fajnrecepty.sk/bryndzove-halusky/158https://www.fajnrecepty.sk/wp-content/uploads/halusky-s-bryndzou.jpghttps://www.fajnrecepty.sk/wp-content/uploads/halusky-s-bryndzou-300x300.jpgKucharkaJedlá bez mäsaRecept na bryndzové halušky nesmie chýbať ani na stránke Fajn Recepty. Tieto halušky sú robené podľa osvedčeného a vyskúšaného receptu klasickým sádzaním do vriacej vody. Môžete ale použiť aj haluškár, budú síce vyzerať trošku inak, ale chutiť budú rovnako. Recept: Bryndzové halušky Suroviny 750 g zemiakov polohrubá múka 1 - 2...Kucharka duchaj@duchaj.comAdministratorFajn ReceptyVarenie je radosť!