5
(3)

Recept: Vyprážaný syr

Vyprážaný syr

Suroviny

  • tvrdý syr
  • olej na vyprážanie
  • hladká múka
  • 2 vajcia
  • strúhanka
  • soľ


Postup

  1. Narezané plátky tvrdého syru, najlepšie 45% eidamu, nie 30%, ten by sa roztiekol, prekrojíme na polovicu, bude sa nám lepšie manipulovať pri vyprážaní.
  2. Obaľujeme nasledovne: najprv do vajíčka s štipkou soli, potom do hladkej múky, opäť vajíčko a nakoniec strúhanka.
  3. Rozpálime olej na vhodnej panvici a tesne pred vložením syr ešte raz obalíme vo vajíčku.
  4. Opražíme s oboch strán pekne do zlatista. Nepražíme dlho, lebo by sa syr roztiekol.
  5. Podávame so zemiakmi alebo hranolkami a s tatárskou omáčkou.

Ako sa vám páčil recept?

Hlasujte kliknutím na hviezdičku

Priemerné hodnotenie 5 / 5. Počet hlasov: 3

Zatiaľ nikto nehodnotil! Buďte prvý, kto ohodnotí tento recept.

Sme šťastní, že sa vám recept páči

Sledujte nás na YouTube či Facebooku

https://www.fajnrecepty.sk/vyprazany-syr/147https://www.fajnrecepty.sk/wp-content/uploads/vyprazany-syr.jpghttps://www.fajnrecepty.sk/wp-content/uploads/vyprazany-syr-180x180.jpgBastyJedlá bez mäsaRecept: Vyprážaný syrSurovinytvrdý syr olej na vyprážanie hladká múka 2 vajcia strúhanka soľPostupNarezané plátky tvrdého syru, najlepšie 45% eidamu, nie 30%, ten by sa roztiekol, prekrojíme na polovicu, bude sa nám lepšie manipulovať pri vyprážaní. Obaľujeme nasledovne: najprv do vajíčka s štipkou soli, potom do hladkej múky,...Basty posta@fajnrecepty.skAdministratorFajn ReceptyVarenie je radosť!