4.9
(14)

Recept: Vyprážaný syr

Vyprážaný syr

Suroviny

  • tvrdý syr
  • olej na vyprážanie
  • hladká múka
  • 2 vajcia
  • strúhanka
  • soľ


Postup

  1. Narezané plátky tvrdého syru, najlepšie 45% eidamu, nie 30%, ten by sa roztiekol, prekrojíme na polovicu, bude sa nám lepšie manipulovať pri vyprážaní.
  2. Obaľujeme nasledovne: najprv do vajíčka s štipkou soli, potom do hladkej múky, opäť vajíčko a nakoniec strúhanka.
  3. Rozpálime olej na vhodnej panvici a tesne pred vložením syr ešte raz obalíme vo vajíčku.
  4. Opražíme s oboch strán pekne do zlatista. Nepražíme dlho, lebo by sa syr roztiekol.
  5. Podávame so zemiakmi alebo hranolkami a s tatárskou omáčkou.

Ako sa vám páčil recept?

Hlasujte kliknutím na hviezdičku

Priemerné hodnotenie 4.9 / 5. Počet hlasov: 14

Zatiaľ nikto nehodnotil! Buďte prvý, kto ohodnotí tento recept.

Sme šťastní, že sa vám recept páči

Sledujte nás na YouTube či Facebooku

Je nám ľúto, že tento recept nebol pre vás užitočný!

Poďme vylepšiť tento recept!

Povedzte nám, ako to môžeme zlepšiť? Alebo pridajte váš obľúbený recept!

https://www.fajnrecepty.sk/vyprazany-syr/147https://www.fajnrecepty.sk/wp-content/uploads/vyprazany-syr.jpghttps://www.fajnrecepty.sk/wp-content/uploads/vyprazany-syr-180x180.jpgBastyJedlá bez mäsaRecept: Vyprážaný syr Suroviny tvrdý syr olej na vyprážanie hladká múka 2 vajcia strúhanka soľ Postup Narezané plátky tvrdého syru, najlepšie 45% eidamu, nie 30%, ten by sa roztiekol, prekrojíme na polovicu, bude sa nám lepšie manipulovať pri vyprážaní. Obaľujeme nasledovne: najprv do vajíčka s štipkou soli, potom do hladkej múky,...Basty posta@fajnrecepty.skAdministratorFajn ReceptyVarenie je radosť!