Fajn Recepty

Cviklový šalát

Cviklový šalát
4.7
(25)

Recept: Cviklový šalát


Nielen dobrý, ale aj zdravý šalát.

Suroviny

  • 3 ks cvikly (veľkosti trochu väčšej ako tenisová loptička)
  • 3 dcl vody
  • 1/2 ČL feniklu
  • 1/2 ČL rasce
  • Soľ
  • Cukor
  • Ocot


Postup

  1. Cviklu dáme do vhodnej nádoby a varíme, kým nezmäkne (skúšame pichať vidličkou). Po uvarení zlejeme vodu a necháme vychladnúť.
  2. Potom dáme dole šupku a cviklu nakrájame buď na kocky alebo plátky.
  3. Pripravíme si nálev: do vriacej vody dáme fenikel, rascu, trošku soli a 2 PL kryštálového cukru. Po asi 4-5 minútach odstavíme a pridáme ocot, tiež 2 PL. (Platí, že koľko cukru, toľko octu.)
  4. Nálev (nemusí byť vychladený) cez sitko prelejeme na nakrájanú cviklu a necháme chvíľu postáť.
  5. Kto má rád chren, tak dá do vody aj trošku narajbaného chrenu.
  6. Dobrú chuť!

Počet porcií: 4


Ako sa vám páčil recept?

Hlasujte kliknutím na hviezdičku

Priemerné hodnotenie 4.7 / 5. Počet hlasov: 25

Zatiaľ nikto nehodnotil! Buďte prvý, kto ohodnotí tento recept.

Exit mobile version