Fajn Recepty

Hrachová kaša

4.6
(56)

Harchovú kašu zo suchého hrachu podľa tohto receptu môžete použiť aj ako samostatné jedlo, napríklad s chutným chlebom či pečivom, ale aj ako prílohu k rôznym mäsám na šťave a podobne. Neodmysliteľne patrí aj k údenej varenej šunke, údenému kolenu, jemne opečeným párkom atď.

Recept: Hrachová kaša

Suroviny

  • 250 g suchého hrachu
  • Olej alebo masť
  • 1 PL hladkej múky
  • 1 malá cibuľa
  • 1 cesnak (alebo aj viac, podľa chuti)
  • Mleté čierne korenie
  • Soľ


Postup

  1. Hrach namočíme v hrnci, kde sa bude hrachová kaša variť a necháme odstáť vo vode cca 1 hodinku.
  2. Hrniec dáme na plameň a necháme variť. Podľa potreby dolievame vodu.
  3. Varíme, kým nie je hrach uvarený. Potom spravíme na masti alebo oleji zápražku, do ktorej pridáme a popražíme cibuľu. Odstavíme, rozriedime malým množstvom vody a vlejeme do hrnca.
  4. Ešte pár minút necháme vrieť na miernom plameni.
  5. Potom odstavíme, necháme trochu vychladnúť a hrachovú kašu pomichujeme ponorným ručným mixérom.
  6. Vrátime na plameň a pridáme prelisovaný cesnak, osolíme a jemne poprášime mletým čiernym korením.
  7. Necháme prejsť varom a odstavíme.

Počet porcií: 8


Ako sa vám páčil recept?

Hlasujte kliknutím na hviezdičku

Priemerné hodnotenie 4.6 / 5. Počet hlasov: 56

Zatiaľ nikto nehodnotil! Buďte prvý, kto ohodnotí tento recept.

Exit mobile version