Fajn Recepty

Richtárov bravčový paprikáš

4.7
(145)

Chutné bravčové rezance sa dajú pripraviť úplne jednoducho podľa tohto receptu na richtárov bravčový paprikáš. A k paprikášu patria aj halušky, ale ak sa rozhodnete pre knedľu, zemiaky či ryžu, určite nič nepokazíte. Každému podľa chuti!

Tento bravčový paprikáš sa nezahusťuje múkou, ale najemno nastrúhanými zemiakmi. Ak ste to doteraz neskúšali, tak budete prekvapení, ako dobre to funguje.

Recept: Richtárov bravčový paprikáš

Suroviny

  • 600 g bravčového karé
  • 1 cibuľa
  • 1 šálka mlieka (môžete priliať aj trošku sladkej smotany)
  • soľ
  • 2 zemiaky
  • 2 ČL mletej červenej papriky
  • 1/2 paradajky
  • Mleté čierne korenie
  • 1 vajce
  • 7 PL polohrubej múky
  • Soľ
  • Voda


Postup

Halušky

  1. Bravčové mäso nakrájame na rezance. Dáme do nádoby, osolíme, poprášime mletým čiernym korením a pridáme aj mletú červenú papriku. Dobre premiešame, prikryjeme a dáme aspoň na hodinku odstáť. Kľudne môžeme nechať aj na celú noc v chladničke.
  2. Cibuľu nakrájame na kocky, dáme na olej alebo bravčovú masť a popražíme, kým nezvädne.
  3. Pridáme bravčové mäso a opražíme. Keď sa mäso zatiahne podlejeme vodou, pridáme polku paradajky a prikryté dusíme cca 40 minút. To už by malo byť mäso mäkké.
  4. Zemiaky narajbeme najemno a pridáme k mäsu. Pridáme aj mlieko a necháme variť, kým zemiaky nerozvaria. Krásne nám zahustia omáčku.
  5. Zatiaľ zmiešame múku so soľou, pridáme vajce a soľ. Vymiešame cesto na halušky. Ak je potrebné riediť, tak pridávame postupne po lyžiciach vodu, a stále dobre premiešame.
  6. Halušky vyvaríme v osolenej vriacej vode.

Počet porcií: 6


Ako sa vám páčil recept?

Hlasujte kliknutím na hviezdičku

Priemerné hodnotenie 4.7 / 5. Počet hlasov: 145

Zatiaľ nikto nehodnotil! Buďte prvý, kto ohodnotí tento recept.

Exit mobile version