Recept: Paprikáš z kuracích pŕs so smotanou

Cibuľu opražíme do zlatista Mäsko na paprikáš podusíme Paprikáš je dovarený Papikáš so smotanou

Suroviny

  • 800 g kuracieho mäsa (najlepšie kuracie prsia)
  • 1 väčšia cibuľa
  • Olej
  • Soľ
  • 1 ČL mletej červenej papriky
  • 1/2 paradajky
  • 1/2 papriky
  • 1 PL hladkej múky
  • 1 šľahačková smotana

Postup

  1. Mäso na paprikáš vyumývame a nakrájame na kocky. Dáme do nádoby, osolíme, premiešame, pridáme 1 PL oleja a opäť premiešame. Necháme postáť cca. 30 min.
  2. Zatiaľ opražíme cibuľu do zlatista, pridáme paradajku, papriku a mletú červenú papriku. Pridáme mäso a dobre premiešame.
  3. Dusíme, kým nie je mäso mäkké. Podľa potreby podlievame.
  4. Keď je mäso mäkké, urobíme zátrepku zo smotany a hladkej múky. Cez sitko pridáme k mäsu a 5 – 10 minút necháme prevrieť na slabom plameni. Podľa chuti dosolíme.
  5. Ak je paprikáš príliš hustý, pridáme po lyžiciach mlieko na zriedenie.
  6. Paprikáš podávame s cestovinou.

Počet porcií: 8

Komentáre a diskusia
https://www.fajnrecepty.sk/wp-content/uploads/paprikas-so-smotanou.jpghttps://www.fajnrecepty.sk/wp-content/uploads/paprikas-so-smotanou-300x300.jpgKucharkaJedlá z mäsaRecept: Paprikáš z kuracích pŕs so smotanou Suroviny 800 g kuracieho mäsa (najlepšie kuracie prsia) 1 väčšia cibuľa Olej Soľ 1 ČL mletej červenej papriky 1/2 paradajky 1/2 papriky 1 PL hladkej múky 1 šľahačková smotana Postup Mäso na paprikáš vyumývame a nakrájame na kocky. Dáme do nádoby, osolíme, premiešame, pridáme 1 PL oleja a opäť premiešame. Necháme...Varenie je radosť!