Recept: Cícerová nátierka

Cícerová nátierka

Zhrnutie: Cícerová pomazánka sa volá aj hummus, ale je to naozajstná zdravá pochúťka. Cícer je strukovina, ktorá až tak veľmi nenadúva, takže je vodná aj pre menšie deti a starších ľudí. Najlepšie je natierať pomazánku na pečivo a pridať k tomu veľa čerstvej zeleniny. Ak máte doma toustovač, dopručujem cícerovú nátierku vyskúšať na čerstvo upečené hrianky.

Suroviny

  • 400 g cíceru
  • 2 strúčiky cesnak
  • 4 PL olivového oleja
  • 2 PL sézamovej pasty – tahini
  • Šťava z jedného citróna
  • Soľ

Postup

  1. Cícer namočíme aspoň na 12 hodín do vody. Ja dávam deň pred prípravou cez noc.
  2. Vodu zlejeme, dáme novú vodu a varíme prikryté, až kým cícer nezmäkne.
  3. Pridáme prelisovaný cesnak, olivový olej, sézamovú pastu a šťavu z citróna. Ponorným mixérom mixujeme, až kým nevznikne jednoliata hladká hmota.
  4. Podľa chuti dosolíme a ak je veľmi hustá, pridáme po lyžiciach vodu.

Počet porcií: 8

Komentáre a diskusia
https://www.fajnrecepty.sk/wp-content/uploads/cicerovanatierka.jpghttps://www.fajnrecepty.sk/wp-content/uploads/cicerovanatierka-180x180.jpgKucharkaNátierkyRecept: Cícerová nátierka Zhrnutie: Cícerová pomazánka sa volá aj hummus, ale je to naozajstná zdravá pochúťka. Cícer je strukovina, ktorá až tak veľmi nenadúva, takže je vodná aj pre menšie deti a starších ľudí. Najlepšie je natierať pomazánku na pečivo a pridať k tomu veľa čerstvej zeleniny. Ak máte doma...Varenie je radosť!