Recept: Cícerová nátierka

Cícerová nátierka
Cícerová pomazánka sa volá aj hummus, ale je to naozajstná zdravá pochúťka. Cícer je strukovina, ktorá až tak veľmi nenadúva, takže je vodná aj pre menšie deti a starších ľudí. Najlepšie je natierať pomazánku na pečivo a pridať k tomu veľa čerstvej zeleniny. Ak máte doma toustovač, dopručujem cícerovú nátierku vyskúšať na čerstvo upečené hrianky.

Suroviny

  • 400 g cíceru
  • 2 strúčiky cesnak
  • 4 PL olivového oleja
  • 2 PL sézamovej pasty – tahini
  • Šťava z jedného citróna
  • Soľ


Postup

  1. Cícer namočíme aspoň na 12 hodín do vody. Ja dávam deň pred prípravou cez noc.
  2. Vodu zlejeme, dáme novú vodu a varíme prikryté, až kým cícer nezmäkne.
  3. Pridáme prelisovaný cesnak, olivový olej, sézamovú pastu a šťavu z citróna. Ponorným mixérom mixujeme, až kým nevznikne jednoliata hladká hmota.
  4. Podľa chuti dosolíme a ak je veľmi hustá, pridáme po lyžiciach vodu.

Počet porcií: 8


Ako sa vám páčil recept?
https://www.fajnrecepty.sk/wp-content/uploads/cicerovanatierka.jpghttps://www.fajnrecepty.sk/wp-content/uploads/cicerovanatierka-180x180.jpgKucharkaNátierkyRecept: Cícerová nátierka Cícerová pomazánka sa volá aj hummus, ale je to naozajstná zdravá pochúťka. Cícer je strukovina, ktorá až tak veľmi nenadúva, takže je vodná aj pre menšie deti a starších ľudí. Najlepšie je natierať pomazánku na pečivo a pridať k tomu veľa čerstvej zeleniny. Ak máte doma toustovač,...Kucharka duchaj@duchaj.comAdministratorFajn ReceptyVarenie je radosť!