Drožďová nátierka
Určite si pamätáte na tú “vôňu”, čo nás vítala v škole či škôlke, keď tety kuchárky robili nátierku z čerstvého droždia. Ak sa chcete opäť preniesť do detských čias a zároveň si dať zdravú drožďovú nátierku s veľa veľa vitamínmi B, nech sa páči, tu je recept.
Recept: Drožďová nátierka
Suroviny
- 1 menšia cibuľka
- olej
- 4 kocky čerstvého droždia
- 1 PL mlieka
- 1 vajce
- Soľ
- 1 ČL petržlenovej vňate
- 1 kopcovitá ČL plnotučnej horčice
Postup
- Cibuľku nakrájame na drobno a na oleji popražíme do sklovita.
- Pridáme droždie, kocky môžeme medzi prstami rozdrobiť na menšie kúsky. Miešame, kým sa kvasnice nerozpustia a pražíme asi 1 – 2 minúty. Stále premiešavame.
- Pridáme mlieko, vajce a soľ. Teraz už stále miešame, kým nevznikne hustá masa.
- Tesne pred koncom vmiešame petržlenovú vňať a horčicu. Odstavíme z plameňa a dobre premiešame.
- Drožďovú nátierku podávame s pečivom.
Počet porcií: 4
Video, ako sa pripravuje drožďová nátierka
Hoci je postup prípravy podľa tohto receptu veľmi jednoduchý, môžete si aj pozrieť video, ako sa robí pomazánka z čerstvých kvasníc. Nezabudnite videorecept lajknúť, čiže dať palec hore! Ak by ste sa chceli v kuchyni inšpirovať našimi ďalšími videami, prihláste sa na odber kanála Fajn Recepty.
