Recept: Koložvárska kapusta

Koložvárska kapusta

Suroviny

  • 1 kg kyslej kapusty
  • 700 g mletého bravčového mäsa
  • 1 šálka ryže
  • 2 cibule
  • Olej alebo bravčová masť
  • Mletá sladká červená paprika
  • Soľ
  • Mleté čierne korenie
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 250 ml kyslej smotany

Postup

  1. Na panvici opražíme na kocky nakrájanú cibuľu. Pridáme mleté mäso, soľ mletú červenú papriku, prelisovaný cesnak, mleté čierne korenie a dusíme, kým nie je mäso udusené. Občas premiešame a podlievame vodou aby neprihorelo.
  2. Medzi tým si v druhom hrnci popražíme 1 nakrájanú cibuľu a pridáme kyslú kapustu, ktorú sme premyli, aby nebola príliš kyslá. Pridáme 1 ČL mletej červenej papriky, premiešame a podlejeme. Dusíme, kým nie je kapusta mäkká. Pozor, aby sa nerozvarila!
  3. V treťom hrnci uvaríme ryžu.
  4. Všetko premiešame, dáme rovnomerne na plech. Navrch rozotrieme kyslú smotanu.
  5. Pečieme na 190 – 200 °C, kým sa to nezapečie.
  6. Podávame s pyré zemiakmi.

Počet porcií: 8

Komentáre a diskusia
https://www.fajnrecepty.sk/wp-content/uploads/kolozvarska_kapusta-1024x1024.jpghttps://www.fajnrecepty.sk/wp-content/uploads/kolozvarska_kapusta-180x180.jpgKucharkaJedlá z mäsamleté mäsoRecept: Koložvárska kapusta Suroviny 1 kg kyslej kapusty 700 g mletého bravčového mäsa 1 šálka ryže 2 cibule Olej alebo bravčová masť Mletá sladká červená paprika Soľ Mleté čierne korenie 2 strúčiky cesnaku 250 ml kyslej smotany Postup Na panvici opražíme na kocky nakrájanú cibuľu. Pridáme mleté mäso, soľ mletú červenú papriku, prelisovaný cesnak, mleté čierne korenie a dusíme, kým nie je...Varenie je radosť!