Výborné medovníky podľa tohto receptu nie sú po upečení tvrdé, ale mäkké, a netreba ich nechať odstáť. Môžu sa teda ihneď konzumovať.

Recept: Medovníky

Vianočné medovníky Výborné medovníky

Suroviny

  • 35 dkg hladkej múky T650
  • 15 dkg jemného kryštálového cukru
  • 2 malé vajcia
  • 1 kopcová čajová lyžička sódy bikarbóny
  • 1 zarovnaná čajová lyžica mletej škorice
  • Na špic noža mletých klinčekov
  • 2 polievkové lyžice zarovnané medu
  • 7 dkg Hery alebo Visy
  • Vlašské alebo liekové orechy, rozpolené mandle a pod.


Postup

  1. Zmiešame všetky práškové suroviny v nádobe.
  2. Pridáme Visu alebo Heru. Opäť dobre premiešame a rukami spracujeme na rovnomernú sypkú hmotu.
  3. Pridáme 2 celé vajcia a 2 PL medu a spracujeme na cesto.
  4. Cesto vložíme do mikroténového sáčku a necháme ho odstáť najmenej 24 hodín v chladničke.
  5. Z cesta vyvaľkáme plát hrubý cca 0,2 cm a vykrojíme požadované tvary (treba dobre pomúčiť dosku).
  6. Pred pečením potrieme rozšľahaným vajíčkom a ozdobíme orieškom, mandľou a podobne.
  7. Pečieme najskôr 3 – 4 minúty na 180 – 190 °C spodný aj vrchný ohrev, potom znížime teplotu na 160 °C a necháme iba vrchný ohrev a dopečieme do zlatista. Pozor, rýchlo prihoria, treba sledovať.

Počet porcií: 20

Dobrú chuť s receptom na medovníky!


Ako sa vám páčil recept?
https://www.fajnrecepty.sk/wp-content/uploads/vianocne-medovniky.jpghttps://www.fajnrecepty.sk/wp-content/uploads/vianocne-medovniky-180x180.jpgKucharkaKoláče, zákuskymedovníkyVýborné medovníky podľa tohto receptu nie sú po upečení tvrdé, ale mäkké, a netreba ich nechať odstáť. Môžu sa teda ihneď konzumovať. Recept: Medovníky Suroviny 35 dkg hladkej múky T650 15 dkg jemného kryštálového cukru 2 malé vajcia 1 kopcová čajová lyžička sódy bikarbóny 1 zarovnaná čajová lyžica mletej škorice ...Kucharka duchaj@duchaj.comAdministratorFajn ReceptyVarenie je radosť!