Toto je tradičný recept na granadír. Je to výborné jedlo, ktoré je síce bez mäsa, ale zasýti. Ak aj vy nie ste milovníci mäsa, tak vás naučíme, ako variť granadír. Príprava je jednoduchá, a kým sa cibuľa pomaly popraží, tak zatiaľ sa spravia aj zemiaky a fliačky, takže je to aj rýchle. U nás je známy aj ako grenadír, granatiersky pochod, granadír marš a podobne. Nech ho už ale nazvete akokoľvek, chutí vždy perfektne a varí sa rýchlo.
Ešte jedna rada, keďže granadír nemá byť ako kaša, tak najlepšie je použiť zemiaky ktoré sa rýchlo nerozvárajú.

Recept: Granadír

Granadír

Suroviny

  • 1 väčšia alebo 2 stredné cibule
  • Olej
  • 1 PL masla
  • 2 ČL mletej červenej papriky
  • 1 kg zemiakov
  • Soľ
  • 400 g fliačkov


Postup

  1. Cibuľu nakrájame na drobno a dáme dusiť na olej do veľkého hrnca (do veľkého preto, lebo v ňom nakoniec všetko zmiešame dokopy).
  2. Keď je cibuľa podusená do sklovita, pridáme maslo a ešte podusíme aby cibuľa poridne zvädla. Robíme na malom plameni a dáme pozor, aby maslo neprihorelo.
  3. Pridáme mletú červenú papriku, premiešame a odstavíme z plameňa.
  4. Očistíme zemiaky a nakrájame na malé kocky.
  5. V osolenej vode varíme, kým nezmäknú. Dáme pozor, aby sa nerozvarili, aby po zmiešaní nebol grenadír, ako kaša.
  6. Fliačky vyvaríme podľa návodu.
  7. Do hrnca s cibuľou a paprikou dáme scedené zemiaky a fliačky. Dobre premiešame a granadír je hotový.
  8. Granadír podávame s kyslou uhorkou alebo cvilkou, môže byť aj čerstvá zelenina a podobne.

Počet porcií: 8

Náš tip: Vyskúšajte ako prílohu ku granadíru Pečenú cviklu. Naozaj sa k tomuto jedlu perfektne hodí.


Ak by ste mali dosť času a chuti, môžete si fliačky na granadír pripraviť aj doma. Je s tým samozrejme robota, ale výsledok vás určite poteší. Zamiesime 800 g hrubej múky, soľ, vodu a jedno vajce. Vypracujeme tuhé, takzvané rezancové cesto. Potom na pomúčenej doske cesto dobre vyvaľkáme a nakrájame na fliačky. Tieto vyvaríme v slanej vode s lyžicou oleja, potom scedíme a hotovo.

Ako sa vám páčil recept?
https://www.fajnrecepty.sk/wp-content/uploads/granadir.jpghttps://www.fajnrecepty.sk/wp-content/uploads/granadir-180x180.jpgKucharkaJedlá bez mäsaToto je tradičný recept na granadír. Je to výborné jedlo, ktoré je síce bez mäsa, ale zasýti. Ak aj vy nie ste milovníci mäsa, tak vás naučíme, ako variť granadír. Príprava je jednoduchá, a kým sa cibuľa pomaly popraží, tak zatiaľ sa spravia aj zemiaky a fliačky, takže je...Kucharka duchaj@duchaj.comAdministratorFajn ReceptyVarenie je radosť!