Granadír je výborné bezmäsité jedlo, ktoré ale zasýti. Príprava je jednoduchá a kým sa cibuľa pomaly popraží, tak zatiaľ sa spravia aj zemiaky a fliačky, takže je to aj rýchle. Granadír je u nás známy aj ako grenadír, granatiersky pochod, granadírmarš a podobne.
Ešte jedna rada, keďže granadír namá byť ako kaša, tak najlepšie je použiť zemiaky ktoré sa rýchlo nerozvárajú.

Recept: Granadír

Granadír

Suroviny

  • 1 väčšia alebo 2 stredné cibule
  • Olej
  • 1 PL masla
  • 2 ČL mletej červenej papriky
  • 1 kg zemiakov
  • Soľ
  • 400 g fliačkov

Postup

  1. Cibuľu nakrájame na drobno a dáme dusiť na olej do veľkého hrnca (do veľkého preto, lebo v ňom nakoniec všetko zmiešame dokopy).
  2. Keď je cibuľa podusená do sklovita, pridáme maslo a ešte podusíme aby cibuľa poridne zvädla. Robíme na malom plameni a dáme pozor, aby maslo neprihorelo.
  3. Pridáme mletú červenú papriku, premiešame a po minúte, dvoch odstavíme z plameňa.
  4. Očistíme zemiaky a nakrájame na malé kocky.
  5. V osolenej vode varíme, kým nezmäknú. Dáme pozor, aby sa nerozvarili, aby po zmiešaní nebol grenadír, ako kaša.
  6. Fliačky vyvaríme podľa návodu.
  7. Do hrnca s cibuľou a paprikou dáme scedené zemiaky a fliačky. Dobre premiešame a granadír je hotový.
  8. Granadír podávame s kyslou uhorkou alebo cvilkou, môže byť aj čersvá zelenina a pod.

Počet porcií: 8

Náš tip: Vyskúšajte ako prílohu ku granadíru Pečenú cviklu.

Komentáre a diskusia
https://www.fajnrecepty.sk/wp-content/uploads/granadir.jpghttps://www.fajnrecepty.sk/wp-content/uploads/granadir-180x180.jpgKucharkaJedlá bez mäsaGranadír je výborné bezmäsité jedlo, ktoré ale zasýti. Príprava je jednoduchá a kým sa cibuľa pomaly popraží, tak zatiaľ sa spravia aj zemiaky a fliačky, takže je to aj rýchle. Granadír je u nás známy aj ako grenadír, granatiersky pochod, granadírmarš a podobne. Ešte jedna rada, keďže granadír namá byť...Varenie je radosť!