3 ks cvikly (veľkosti trochu väčšej ako tenisová loptička)
3 dcl vody
1/2 ČL feniklu
1/2 ČL rasce
Soľ
Cukor
Ocot
Postup
Cviklu dáme do vhodnej nádoby a varíme, kým nezmäkne (skúšame pichať vidličkou). Po uvarení zlejeme vodu a necháme vychladnúť.
Potom dáme dole šupku a cviklu nakrájame buď na kocky alebo plátky.
Pripravíme si nálev: do vriacej vody dáme fenikel, rascu, trošku soli a 2 PL kryštálového cukru. Po asi 4-5 minútach odstavíme a pridáme ocot, tiež 2 PL. (Platí, že koľko cukru, toľko octu.)
Nálev (nemusí byť vychladený) cez sitko prelejeme na nakrájanú cviklu a necháme chvíľu postáť.
Kto má rád chren, tak dá do vody aj trošku narajbaného chrenu.
Dobrú chuť!
Počet porcií: 4
Ako sa vám páčil recept?
Hlasujte kliknutím na hviezdičku
Priemerné hodnotenie 4.7 / 5. Počet hlasov: 25
Zatiaľ nikto nehodnotil! Buďte prvý, kto ohodnotí tento recept.
Sme šťastní, že sa vám recept páči
Sledujte nás na YouTube či Facebooku
Je nám ľúto, že tento recept nebol pre vás užitočný!
Poďme vylepšiť tento recept!
Povedzte nám, ako to môžeme zlepšiť? Alebo pridajte váš obľúbený recept!
https://www.fajnrecepty.sk/cviklovy-salat/262https://www.fajnrecepty.sk/wp-content/uploads/cviklovy-salat.jpghttps://www.fajnrecepty.sk/wp-content/uploads/cviklovy-salat-180x180.jpgKucharkaPrílohy, šalátycvikla,šalátRecept: Cviklový šalát
Nielen dobrý, ale aj zdravý šalát.
Suroviny
3 ks cvikly (veľkosti trochu väčšej ako tenisová loptička)
3 dcl vody
1/2 ČL feniklu
1/2 ČL rasce
Soľ
Cukor
Ocot
Postup
Cviklu dáme do vhodnej nádoby a varíme, kým nezmäkne (skúšame pichať vidličkou). Po uvarení zlejeme vodu a necháme vychladnúť.
Potom...Kucharkaduchaj@duchaj.comAdministratorSom Kuchárka a verím fajn recepty. Ak máte chuť na akékoľvek dobré jedlo, či už polievky, mäsko alebo aj bez neho, tak mám pre vás odskúšané recepty na chutné jedlá. Kde sa dobre varí, tam sa dobre darí. A ešte viac, ak varíte jedlá s láskou.Fajn Recepty
Na krvinky najlepší šalátik. Ja používam cvilku v kuchyni veľa