Bravčové mäso so zeleninovou omáčkou
Recept: Bravčové mäso so zeleninovou omáčkou
Suroviny
- 1 kg bravčového karé
- Soľ
- Mletá sladká paprika
- Mleté čierne korenie
- Olej
- 4 mrkvy
- 1 petržlen
- 1 menší kaleráb
- Vegeta
- 100 ml sladkej smotany
- 1 PL zarovnaná horčice
Postup
- Karé vyklepeme na tenké rezne. Osolíme, okoreníme a opaprikujeme. Ukladáme na seba.
- Mäso prudko opražíme z oboch strán a dáme ho nabok. Výpek si necháme.
- Načistenú zeleninu narežeme na menšie časti.
- Do hrnca (najlepšie tlakového) dáme mäso aj zeleninu, vegetu a soľ, zalejeme zvyšným výpekom a dolejeme vodou, aby bolo všetko zakryté. Varíme, kým mäso nezmäkne.
- Mäso vyberieme a zvyšok rozmixujeme. Pridáme smotanu a horčicu, premiešame, vložíme mäso a 5 minút povaríme. Ak by bola omáčka riedka, spravíme malú zátrepku so smotanou ešte.
- Ak treba dochutíme soľou.
- Bravčové mäso so zeleninovou omáčkou podávame s knedľou.
Počet porcií: 8
https://www.fajnrecepty.sk/bravcove-maso-zeleninovou-omackou/541https://www.fajnrecepty.sk/wp-content/uploads/bravcove-kare-maso-so-zeleninovou-omackou.jpghttps://www.fajnrecepty.sk/wp-content/uploads/bravcove-kare-maso-so-zeleninovou-omackou-180x180.jpgJedlá z mäsaRecept: Bravčové mäso so zeleninovou omáčkou Suroviny 1 kg bravčového karé Soľ Mletá sladká paprika Mleté čierne korenie Olej 4 mrkvy 1 petržlen 1 menší kaleráb Vegeta 100 ml sladkej smotany 1 PL zarovnaná horčice Postup Karé vyklepeme na tenké rezne. Osolíme, okoreníme a opaprikujeme. Ukladáme na seba. Mäso prudko...Kucharka duchaj@duchaj.comAdministratorSom Kuchárka a verím fajn recepty. Ak máte chuť na akékoľvek dobré jedlo, či už polievky, mäsko alebo aj bez neho, tak mám pre vás odskúšané recepty na chutné jedlá. Kde sa dobre varí, tam sa dobre darí. A ešte viac, ak varíte jedlá s láskou.Fajn Recepty
Je to taká “skoro” sviečová. Dávam 5 hviezdičiek, lebo je to naozaj chutné a je to z bravčoviny, čo je teraz mäso, ktoré býva v akciách často. Ja som to robila s cestovinou a bolo to vynikajúce, čiže nielen knedľa je vhdná príloha, ale aj cestoviny. A tej zeleniny tam kľudne dajte aj viac, lebo potom je to pekne husté tá omáčka.