Bravčové mäso so zeleninovou omáčkou
5 z 5 (100%) 4 hlasov

Recept: Bravčové mäso so zeleninovou omáčkou

Bravčové mäso v hrnci

Bravčové mäso so zeleninovou omáčkou

Suroviny

  • 1 kg bravčového karé
  • Soľ
  • Mletá sladká paprika
  • Mleté čierne korenie
  • Olej
  • 4 mrkvy
  • 1 petržlen
  • 1 menší kaleráb
  • Vegeta
  • 100 ml sladkej smotany
  • 1 PL zarovnaná horčice




Postup

  1. Karé vyklepeme na tenké rezne. Osolíme, okoreníme a opaprikujeme. Ukladáme na seba.
  2. Mäso prudko opražíme z oboch strán a dáme ho nabok. Výpek si necháme.
  3. Načistenú zeleninu narežeme na menšie časti.
  4. Do hrnca (najlepšie tlakového) dáme mäso aj zeleninu, vegetu a soľ, zalejeme zvyšným výpekom a dolejeme vodou, aby bolo všetko zakryté. Varíme, kým mäso nezmäkne.
  5. Mäso vyberieme a zvyšok rozmixujeme. Pridáme smotanu a horčicu, premiešame, vložíme mäso a 5 minút povaríme. Ak by bola omáčka riedka, spravíme malú zátrepku so smotanou ešte.
  6. Ak treba dochutíme soľou.
  7. Bravčové mäso so zeleninovou omáčkou podávame s knedľou.

Počet porcií: 8

Komentáre

komentárov