Recept: Bravčové mäso so zeleninovou omáčkou

Bravčové mäso v hrnci Bravčové mäso so zeleninovou omáčkou

Suroviny

    • 1 kg bravčového karé
    • Soľ
    • Mletá sladká paprika
    • Mleté čierne korenie
    • Olej
    • 4 mrkvy
    • 1 petržlen
    • 1 menší kaleráb
    • Vegeta
    • 100 ml sladkej smotany
    • 1 PL zarovnaná horčice

Postup

  1. Karé vyklepeme na tenké rezne. Osolíme, okoreníme a opaprikujeme. Ukladáme na seba.
  2. Mäso prudko opražíme z oboch strán a dáme ho nabok. Výpek si necháme.
  3. Načistenú zeleninu narežeme na menšie časti.
  4. Do hrnca (najlepšie tlakového) dáme mäso aj zeleninu, vegetu a soľ, zalejeme zvyšným výpekom a dolejeme vodou, aby bolo všetko zakryté. Varíme, kým mäso nezmäkne.
  5. Mäso vyberieme a zvyšok rozmixujeme. Pridáme smotanu a horčicu, premiešame, vložíme mäso a 5 minút povaríme. Ak by bola omáčka riedka, spravíme malú zátrepku so smotanou ešte.
  6. Ak treba dochutíme soľou.
  7. Bravčové mäso so zeleninovou omáčkou podávame s knedľou.

Počet porcií: 8

Komentáre a diskusia
https://www.fajnrecepty.sk/wp-content/uploads/bravcove-kare-maso-so-zeleninovou-omackou.jpghttps://www.fajnrecepty.sk/wp-content/uploads/bravcove-kare-maso-so-zeleninovou-omackou-180x180.jpgKucharkaJedlá z mäsaRecept: Bravčové mäso so zeleninovou omáčkou Suroviny 1 kg bravčového karé Soľ Mletá sladká paprika Mleté čierne korenie Olej 4 mrkvy 1 petržlen 1 menší kaleráb Vegeta 100 ml sladkej smotany 1 PL zarovnaná horčice Postup Karé vyklepeme na tenké rezne. Osolíme, okoreníme a opaprikujeme. Ukladáme na seba. Mäso...Varenie je radosť!