Bravčové mäso so zeleninovou omáčkou
Recept: Bravčové mäso so zeleninovou omáčkou
Suroviny
- 1 kg bravčového karé
- Soľ
- Mletá sladká paprika
- Mleté čierne korenie
- Olej
- 4 mrkvy
- 1 petržlen
- 1 menší kaleráb
- Vegeta
- 100 ml sladkej smotany
- 1 PL zarovnaná horčice
Postup
- Karé vyklepeme na tenké rezne. Osolíme, okoreníme a opaprikujeme. Ukladáme na seba.
- Mäso prudko opražíme z oboch strán a dáme ho nabok. Výpek si necháme.
- Načistenú zeleninu narežeme na menšie časti.
- Do hrnca (najlepšie tlakového) dáme mäso aj zeleninu, vegetu a soľ, zalejeme zvyšným výpekom a dolejeme vodou, aby bolo všetko zakryté. Varíme, kým mäso nezmäkne.
- Mäso vyberieme a zvyšok rozmixujeme. Pridáme smotanu a horčicu, premiešame, vložíme mäso a 5 minút povaríme. Ak by bola omáčka riedka, spravíme malú zátrepku so smotanou ešte.
- Ak treba dochutíme soľou.
- Bravčové mäso so zeleninovou omáčkou podávame s knedľou.
Počet porcií: 8
Je to taká “skoro” sviečová. Dávam 5 hviezdičiek, lebo je to naozaj chutné a je to z bravčoviny, čo je teraz mäso, ktoré býva v akciách často. Ja som to robila s cestovinou a bolo to vynikajúce, čiže nielen knedľa je vhdná príloha, ale aj cestoviny. A tej zeleniny tam kľudne dajte aj viac, lebo potom je to pekne husté tá omáčka.