4
(4)

Vyprážaný losos sa najlepšie pripavuje, ak je ryba mrazená. Potom sa losos dá dobre nakrájať a nerozpadáva sa pri obaľovaní.

Recept: Vyprážaný losos

Vyprážaný losos

Suroviny

  • 500 g losos
  • 3 vajíčka
  • Mlieko
  • Hladká múka
  • Strúhanka
  • Olej na vyprážanie
  • Soľ


Postup

  1. Lososa umyjeme, zbavíme kože a nakrájame na menšie kúsky.
  2. Jemne z obidvoch strán nasolíme.
  3. Vajíčka vymiešame s troškou mlieka a soľou. Pripravíme si do osobitných tanierov hladkú múku a strúhanku.
  4. Lososové filety klasicky obalíme v trojobale – hladká múka, vajíčko a strúhanka.
  5. Na panvici rozpálime olej a opatrne vkladáme jednotlivé kúsky. Tesne pred vložením ich ešte raz namočíme vo vajíčku.
  6. Pomaly opekáme z oboch strán do zlatista.
  7. Vyprážaný losos podávame so zemiakmi.

Počet porcií: 4


Ako sa vám páčil recept?

Hlasujte kliknutím na hviezdičku

Priemerné hodnotenie 4 / 5. Počet hlasov: 4

Zatiaľ nikto nehodnotil! Buďte prvý, kto ohodnotí tento recept.

Sme šťastní, že sa vám recept páči

Sledujte nás na YouTube či Facebooku

https://www.fajnrecepty.sk/vyprazany-losos/1531https://www.fajnrecepty.sk/wp-content/uploads/vyprazany-losos.jpghttps://www.fajnrecepty.sk/wp-content/uploads/vyprazany-losos-180x180.jpgKucharkaRybylosos,rybaVyprážaný losos sa najlepšie pripavuje, ak je ryba mrazená. Potom sa losos dá dobre nakrájať a nerozpadáva sa pri obaľovaní. Recept: Vyprážaný lososSuroviny500 g losos 3 vajíčka Mlieko Hladká múka Strúhanka Olej na vyprážanie SoľPostupLososa umyjeme, zbavíme kože a nakrájame na menšie kúsky. Jemne z obidvoch strán nasolíme. ...Kucharka duchaj@duchaj.comAdministratorFajn ReceptyVarenie je radosť!