Recept: Lazane

Lazane

Suroviny

  • 500 – 600 g bravčového mäsa, môže byť karé alebo aj stehno (bude šťavnatejšie), môžete si kúpiť aj mleté, ale nie veľmi mastné
  • Olej
  • 1 cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 500 PET krabicu paradajkového pretlaku
  • Soľ
  • Oregano
  • 100 g masla
  • 1 PL hladkej múky
  • Mlieko
  • 400 g syru, napr. Eidam 45%
  • 1 balenie (krabičku) cestovín Lazane


Postup

  1. Ak sme nekúpili mleté mäso, tak si mäso najskôr dobre očistíme a umyjeme a potom ho buď pomelieme alebo na robote nasekáme.
  2. Cibuľu nakrájame na drobno a dáme popražiť spolu s prelisovaným cesnakom na panvicu na olej.
  3. Pridáme mäso a opražíme.
  4. Potom pridáme paradajkový pretlak, soľ a oregáno a za občasného miešania pár minút povaríme.
  5. Ak je omáčka veľmi hustá, riedime ju vodou, ale nie veľa.
  6. Zatiaľ si pripravíme bešamelovú omáčku: Vo vhodnom hrnci alebo panvici speníme maslo, pridáme múku a dobre premiešame. Postupne pridávame mlieko, kým to nebude mať správnu hustotu, napríklad ako redší pudding.
  7. Syr nastúhame, najlepšie na hrubšom strúhadle.
  8. Do nádoby na pečenie budeme robiť vrstvy: najskôr mäso v paradajkovej omáčke, potom syr a prikryjeme lazaňmi. Potom opäť mäso s paradajkovou omáčkou a na to bešamelovú omáčku. A takto dokola, kým sa nám neminie.
  9. Pečieme na 180 °C.

Počet porcií: 8


Ako sa vám páčil recept?
https://www.fajnrecepty.sk/wp-content/uploads/lazane.jpghttps://www.fajnrecepty.sk/wp-content/uploads/lazane-180x180.jpgKucharkaJedlá z mäsaRecept: Lazane Suroviny 500 - 600 g bravčového mäsa, môže byť karé alebo aj stehno (bude šťavnatejšie), môžete si kúpiť aj mleté, ale nie veľmi mastné Olej 1 cibuľa 2 strúčiky cesnaku 500 PET krabicu paradajkového pretlaku Soľ Oregano 100 g masla 1 PL hladkej múky Mlieko 400 g syru,...Kucharka duchaj@duchaj.comAdministratorFajn ReceptyVarenie je radosť!