4.8
(11)

Keď som doniesla domov nákup a vytiahla mrazený špenátový pretlak, tak mi moja dcérka povedala: Mami, však nebudeš robiť špenát! Ja na to: A čo by si si priala? Odpovedala: Ja chcem halušky! Tak taký dobrý nápad som musela zrealizovať. Uvarila som špenátové halušky s bryndzou 🙂 . Je to tradičné slovenské jedlo, ktoré je obľúbené po celom Slovensku, a veľa ľudí si ho s obľubou dopraje. Sú veľmi jednoduché na prípravu a sú skvelou voľbou pre hlavné jedlo alebo aj ako ľahké občerstvenie.

V tomto recepte na špenátové halušky s bryndzou som nepoužila opečenú slaninku, ale vy môžete. Ja som namiesto nej dala údené tofu. Zdá sa mi to zdravšie a chutí to veľmi podobne ako slaninka na haluškách. Je to taká vegetariánska či vegánska náhrada.

Recept: Špenátové halušky s bryndzou

Špenátové halušky s bryndzou

Suroviny

  • 450 g mrazeného špenátového pretlaku
  • 300 g hladkej múky
  • Soľ
  • Olivový olej
  • Môže, ale nemusí byť – nakrájaná pažítka alebo na jemnučko nakrájané cíby z mladej cibuľky
  • 1 balenie údeného tofu
  • 1 ČL sladkej mletej červenej papriky
  • 125 g bryndze
  • 1 kyslá smotana


Postup

  1. Údené tofu nakrájame na kocky a dáme do nádoby. Pridáme mletú červenú papriku a jednu až dve lyžice olivového oleja. Dobre premiešame a necháme odstáť, kým si pripravíme cesto na halušky.
  2. Špenátový pretlak dáme do vhodnej nádoby a necháme rozmrznúť. Pridáme hladkú múku a soľ. Dobre premiešame aby vzniklo hutné cesto na halušky. Podľa potreby môžeme ešte pridať múku.
  3. Do hrnca dáme zovrieť vodu, osolíme a kvapneme trošku olivového oleja. Nasádžeme halušky, a necháme ich variť, kým nevyplávajú na hladinu. Po uvarení halušky scedíme. Dáme do hrnca a premiešame s troškou olivového oleja, aby sa nezlepili.
  4. Kým sa halušky varia, tak dáme tofu na panvicu a necháme za občasného miešania opekať. Opekáme pomaličky na slabom plameni, kým tofu nezhnedne.
  5. Bryndzu dobre vymiešame s kyslou smotanou.
  6. Špenátové halušky podávame tak, že dáme na tanier halušky, na ne bryndzu zmiešanú so smotanou a na vrch dáme opečené údené tofu. Môžeme posypať aj nasekanou pažítkou alebo úplne na jemno pokrájanými cíbikmi z mladej cibuľky.

Počet porcií: 6


Verím, že som vám dala super recept a bude vám chutiť.

Ako sa vám páčil recept?

Hlasujte kliknutím na hviezdičku

Priemerné hodnotenie 4.8 / 5. Počet hlasov: 11

Zatiaľ nikto nehodnotil! Buďte prvý, kto ohodnotí tento recept.

Sme šťastní, že sa vám recept páči

Sledujte nás na YouTube či Facebooku

Je nám ľúto, že tento recept nebol pre vás užitočný!

Poďme vylepšiť tento recept!

Povedzte nám, ako to môžeme zlepšiť? Alebo pridajte váš obľúbený recept!

https://www.fajnrecepty.sk/spenatove-halusky-s-bryndzou/4082https://www.fajnrecepty.sk/wp-content/uploads/spenatove-halusky-s-bryndzou.jpg?v=1672990441https://www.fajnrecepty.sk/wp-content/uploads/spenatove-halusky-s-bryndzou-180x180.jpg?v=1672990441KucharkaJedlá bez mäsaKeď som doniesla domov nákup a vytiahla mrazený špenátový pretlak, tak mi moja dcérka povedala: Mami, však nebudeš robiť špenát! Ja na to: A čo by si si priala? Odpovedala: Ja chcem halušky! Tak taký dobrý nápad som musela zrealizovať. Uvarila som špenátové halušky s bryndzou 🙂 . Je...Kucharka duchaj@duchaj.comAdministratorSom Kuchárka a verím fajn recepty. Ak máte chuť na akékoľvek dobré jedlo, či už polievky, mäsko alebo aj bez neho, tak mám pre vás odskúšané recepty na chutné jedlá. Kde sa dobre varí, tam sa dobre darí. A ešte viac, ak varíte jedlá s láskou.Fajn ReceptyVarenie je radosť!