Hovädzie mäso na kyslo – falošná sviečková
Hodnotenie receptu

Recept: Hovädzie mäso na kyslo – falošná sviečková

Hovädzie mäso na kyslo - falošná sviečková

Zhrnutie: Je s tým trochu roboty, ale oplatí sa. Hovädzie mäso na kyslo – falošná sviečková je neskutočná papanica. Ak sa potrebujete pri jedení niečim “doraziť”, tak vrelo odporúčam.

Suroviny

  • 1 kg hovädzieho stehna
  • Soľ
  • Olej
  • 1 veľká cibuľa
  • 1 plátok slaniny
  • 5 ks nové korenie
  • 10 ks čierne korenie
  • 2 bobkové listy
  • 4 až 5 ks mrkvy
  • 2 až 3 petržleny
  • 1/2 zeleru
  • 1 šľahačková smotana
  • Mlieko
  • Hladká múka
  • 3-5 dkg cukru
  • Citrónová šťava




Postup

  1. Hovädzie mäso deň predtým narežeme, naklepeme, posolíme a potrieme olejom.
  2. Na druhý deň mäso opečieme z oboch strán na oleji.
  3. Do väčšej rajnice dáme dusiť cibuľu nakrájanú na kocky a pridáme slaninu nakrájanú tiež na drobné kocky. Restujeme.
  4. Pridáme opečené mäso a koreniny, podlejeme vodou a dusíme.
  5. Keď je mäso napoly mäkké, tak pridáme zeleninu nakrájanú na kolieska alebo kocky a dusíme do mäkka.
  6. Mäso vyberieme, koreniny tiež a ponorným mixérom zmixujeme zeleninu.
  7. Dáme na sporák, pridáme smotanu. Premiešavame. Ak je potrebné zahustiť, tak pridáme v mlieku rozmiešanú hladkú múku.
  8. Z cukru urobíme karamel, zalejeme vodou, necháme rozpustiť a dáme do omáčky. Aj mäso vrátime do omáčky, povaríme a podľa chuti dosolíme a citrónom prikyslíme.
  9. Podávame s knedľou, najlepšie domácou.

Počet porcií: 8

Komentáre

komentárov