Bravčové mäso s paprikovou pastou
Hodnotenie receptu

Recept: Bravčové mäso s paprikovou pastou

Bravčové mäso s paprikovou pastou

 

Zhrnutie:Bravčové mäso s paprikovou pastou je recept, ktorý vymyslela moja mama. Určite vyskúšajte, lebo takú lahodnú chuť bravčoviny by ste nečakali.

Suroviny

  • 75 dkg bravčové karé alebo stehno
  • Soľ
  • Mleté čierne korenie
  • Papriková pasta Červené zlato
  • Hladká múka
  • Olej
  • 1 väčšia cibuľa
  • Rasca celá
  • Vegeta
  • 1 paradajka menšia
  • 1 zelená paprika




Postup

  1. Mäso nakrájame na plátky, naklepeme, posolíme, z jednej strany pokroreníme a na druhú natrieme paprikovú pastu.
  2. Jemne pomúčime hladkou múkou. Múkou poprášime málo, aby omáčka nebola mazľavá.
  3. Opečieme na oleji z oboch strán. Výpek si necháme.
  4. Do tlakového hrnca dáme olej, pokrájanú cibuľu a opečieme ju do sklovita.
  5. Pridáme opečené mäso a posypeme trochu celou rascou, chvíľu popražíme a podlejeme vodou. Pridáme vycedený výpek a jemne posypeme vegetou. Navrch položíme štvrťky papriky a paradajky a dusíme.
  6. Dusíme kým nie je mäso mäkké. Kontrolujeme a podľa potreby jemne podlievame.
  7. Podávame s ryžou alebo so zemiakmi.

Počet porcií: 8

Komentáre

komentárov